Web Statistics

Cum se scot petele de mucegai

Petele de mucegai pot fi scoase prin mai multe metode:

 • dacă sunt pete proaspete se freacă cu lapte bătut
 • dacă sunt pete mai vechi se freacă cu zeamă fiartă de lamăie
 • cele foarte rezistente se freacă cu o soluție obținută din: 500 ml de apă caldă,  în care se adaugă 1 lingură de amidon, 1 lingură de sare, zeama de la o lămâie și o lingură de săpun ras; se limpezește în 2-3  ape și se usucă.

Comentarii

Comentarii

58 cometarii
 1. Multumiri Cris.

 2. Super. Mie mi-au iesit toate petele. Daca nu vreti sa incercati metodele de mai sus puteti sa incercati cu ace oxy color sau vanish, insa tot metodele vechi sunt mai bune. Multumiri

 3. mie mi-au aparut niste pete pe canapea si am incercat cu vanish si cu otet si cu suc da lamiie si nu au disparut.cum pot sa indepartez aceste pete sunt de trei zile?

 4. Imi poti spune ce fel de pete sunt? De mucegai, fructe, ciocolata ?

 5. pete de mucegai pe haina de piele. nu e prea veche , cam de 2 luni. multumesc pt ajutor

 6. Buna. Mi-au aparut cateva pete micute de mucegai pe saltea. Cum as putea sa le scot? Stii vreo solutie?
  MErsi.

 7. Poti folosi otet alb (nu este bun otetul din vin rosu sau cel balsamic) pentru a indeparta mucegaiul. Umezesti o carpa cu otet si freci usor locul patat. Daca este posibil salteaua ar trebui expusa la soare. Daca petele reapar insa cred ca ar fi bine sa iei in considerare inlocuirea ei. Mucegaiul este periculos pentru sistemul respirator oriunde ar fi localizat, dar cu atat mai mult cand este pe o saltea.

  Am mai gasit sfaturi care recomandau utilizarea peroxidului de oxigen in concentratie de 3 %.

 8. Am o haina de piele care a stat o buna perioada de timp in pod si pe care au aparut pete de mucegai. Doresc sa stiu ce tratament ii pot aplica pentru a o curata. Va multumesc!

Lasati un comentariu

Despre mine

Untitled design

Numele meu este Simona şi scriu pe acest blog despre lucrurile pe care le descopăr în căutarea mea de a avea o viaţă frumoasă şi echilibrată. Poţi afla mai multe despre povestea mea citind pagina despre mine 

Vrei să înveţi să ai grijă de tine?

Primeşte GRATUIT pe email inspiraţia de care ai nevoie.