Web Statistics

Cum se scot petele de ruj

Petele de ruj sunt printre cele mai dificile şi încăpăţânate pete cu care vă veţi întâlni, dar cu multă răbdare şi aplicând sfaturile de mai jos puteţi scăpa de ele. Iată cum:

 1. Primul pas: presaţi uşor un şerveţel de hârtie deasupra petei, fară a freca, pur şi simplu aplicaţi-l peste pată şi repetaţi operaţiunea cu un şerveţel curat până ce nu mai rămâne nicio urmă pe el. Nu frecaţi , nu veţi face altceva decât să întindeţi pata, iar rujul va adera şi mai bine la ţesătură.
 2. Al doilea pas: asiguraţi-vă că sub ţesătura pătată este o suprafaţă neporoasă, ce poate fi curăţată uşor (o suprafaţă acoperită cu gresie, faianţă , linoleum sau muşama). Presăraţi din abundenţă peste pată bicarbonat de sodiu. Cu ajutorul unei periuţe (poate fi o periuţă de dinţi uzată), cu mişcări uşoare periaţi bicarbonatul peste pată, de la exterirul petei spre interior. Bicarbonatul va căpăta o tentă rozalie, repetaţi opreţiunea până ce bicarbonatul rămâne alb. Aveţi grijă să nu atingeţi bicarbonatul astfel colorat de alte ţesături, poate păta.
 3. Al treilea pas: pata este încă vizibilă. Acoperiţi-o cu un strat nou de bicarbonat de sodiu peste care turnaţi câteva picături de oţet alimentar alb. Va avea loc o racţie chimică şi se va forma o spumă uşoară peste care puteţi adăuga câteva picături de detergent de vase. Frecaţi cu un burete sau o cârpă curată. Dacă pata nu a dispărut clătiţi cu apă rece şi repetaţi pasul 3.

Dacă tot nu aţi scăpat de pată mai puteţi încerca următoarele:

 • Puneţi peste pată alcool alb (se găseşte la raionul de băuturi alcoolice), pur şi simplu îmbibaţi pata, după care frecaţi cu apă rece,cu o cârpă sau un burete curat, circular, dinspre exterior spre interior.
 • Presăraţi sare peste pată şi frecaţi cu ajutorul unei periuţe, folosind aceiaşi tehnica ca cea de la pasul doi, circular, dinspre exterior spre interior.

E bine de ştiut

Nu folosiţi apă caldă şi nu călcaţi obiectul pătat până nu îndepărtaţi pata.

Voi ce altă metodă de îndepărtare a petelor de ruj aţi folosit ?

Articole asemănătoare

4 Comentarii
 1. super tare
  chiar functioneaza , eu am scos doua pete de ruj si totusi erau destul de mari :( si intrun final le-am scos cu praf de copt ,otet si detergent de vase .
  ms mult

 2. Ma bucur ca am putut fi de ajutor :-)

 3. Va multumesc pentru sfat, a functionat !

 4. În cazul meu, metoda nu a prea funcționat.
  Vă recomand câteva picături de Vanish și petele de ruj vor dispărea ca prin minune. Eu așa am reușit.

Lasati un Comentariu

Despre mine

Untitled design

Numele meu este Simona şi scriu pe acest blog despre lucrurile pe care le descopăr în căutarea mea de a avea o viaţă frumoasă şi echilibrată. Poţi afla mai multe despre povestea mea citind pagina despre mine 

Vrei să înveţi să ai grijă de tine?

Primeşte GRATUIT pe email inspiraţia de care ai nevoie.