Te-ai saturat sa gasesti parabeni si alte chimicale in cosmetice? Vrei cosmetice home made, din ingrediente 100% naturale? Iti voi prezenta mai jos cum iti poti face cosmeticele in casa repede si simplu.
Balsam de buze facut in casa
Pentru a-ti crea propriul balsam de buze ai nevoie de: 29 de ml de ulei de cocos, 56 de grame de ceara de albina (eco) si 5 picaturi de ulei esential.
Prima data incepi prin a masura 29 de ml de ulei de cocos, pe care ulterior il vei pune intr-un recipient termorezistent, apoi, intr-un alt vas, da pe razatoare un pic de ceara de albine (56 de grame), dupa care o vei pune peste uleiul de cocos.
Vasul termorezistent il vei aseza intr-un vas mare, incapator, pe care il vei umple cu putina apa, iar apoi il vei pune pe aragaz, il vei lasa acolo pana ce ai un lichid omogen.
Din cand in cand, mai amesteci cu o spatula pentru a lega cele doua ingrediente, dupa care iei de pe foc lichidul, il torni intr-un recipient curat, apoi adaugi 5 picaturi de ulei esential. Lasi lichidul sa se raceasca, dupa care vei putea folosi balsamul de buze.
Scrub pentru pielea corpului
Stiati ca pentru a avea o piele curata, sanatoasa trebuie sa o exfoliezi macar 1 pe saptamana?
Daca bugetul nu-ti permite un scrub bun pentru pielea corpului, poti pregati unul acasa. Iata de ce ai nevoie pentru asta: cateva picaturi de ulei esential (oricare), ulei de floarea-soarelui (1 lingurita), cateva linguri cu ulei de migdale dulci si 1 cana umpluta cu zahar brun.
Se amesteca zaharul brun cu uleiul de migdale dulci, dupa care se adauga uleiul de floarea-soarelui si la final uleiul preferat. Se aplica pe pielea curata, exfoliaza foarte bine si nu contine substante chimice.
Balsam – gloss cu aroma de menta
Pentru a-ti crea propriul gloss ai nevoie de: 1 cana umpluta cu ceara de albine (eco) data pe razatoare, 1/3 de sticla (150 ml) de ulei de migdale dulci, ulei de menta (pana la 25 de picaturi poti adauga) si jumatate de cana umpluta cu unt de Shea (100% natural).
Dupa ce s-a dat prin razatoare ceara, se adauga untul de Shea, iar cele doua ingrediente se pun intr-un vas termorezistent, acesta se pune intr-un vas incapator, pe care il vei umple cu putina apa.
Vasul se lasa pe foc, pana ce se dizolva cele doua ingrediente, se mai amesteca din cand in cand. Abia cand ai un lichid omogen se ia de pe foc, dupa care se toarna intr-un recipient steril si se adauga restul de ingrediente. Se foloseste abia dupa ce s-a racit.
Astfel, iti creezi de una singura cosmetice home made 100% naturale, fara chimicale in ele, care iti ingrijesc si-ti rasfata pielea cu uleiuri esentiale.
Prima cremă făcută în casă mi-a ridicat niște dileme. Cum ar trebui păstrate produsele de frumusețe pe care ni le pregătim singure, ținând cont că lipsa conservaților de care încercăm să scăpăm, duce la o evidentă micșorare a “vieții” de raft?
Primul lucru la care m-am gândit a fost că nu trebuie să pregătim niciodată cantități mari, prepararea lor este ușoară nu ia foarte mult timp, așa că mai bine pierdem 10 minute de 2 ori pe lună, decât să riscăm să ne trezim cu produsul stricat. O altă soluție ar fi congelarea unei cantități pe care să o folosim ulterior. Condițiile de igienă trebuie să fie maxime, trebuie folosite recipiente curate, cât mai bine sterilizate, întrega zonă unde se pregătesc cosmeticele home made trebuie să fie foarte curată, inclusiv mâinile “creatoarei”.
Trebuie pusă data pe recipiente imediat ce le-am făcut, așa vom știi cu siguranță când se apropie termenul de expirare. Recipientele trebuie să aibă capacecare să se închidă foarte bine. De obicei se țin la frigider (mai ales vara), poate fi ușor incomod, dar în timp te obișnuiești. În cazul cremelor facute in casa cel mai bine este să se folosească o spatulă pentru a lua produsul din cutie sau dacă nu aveți așa ceva la dispoziție un bețișor de urechi; se evită astfel contaminarea cu bacterii.
Voi ce preferati – cosmeticele home made sau cele cumparate? Credeti ca merita timpul petrecut sa iti faci cosmeticele in casa?