Industria vitaminelor și mineralelor vândute sub formă de pastile este mai mult decât înfloritoare. Reclamele ne inoculează ideia că deja nu prea mai putem trăi fără ele, că suntem mult prea ocupați pentru a mai mânca sănătos, că este mult mai comod să iei o bulină și gata ai ingerat tot necesarul zilnic. Nu spun că nu sunt bune, dar luate ca excepție și nu ca regulă. Baza ar trebui să o constituie alimentația și cred ca avem destule resurse alimentare din care să alegem pentru a ne organiza un meniu variat, care să ne asigure toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie.
Alimente în care găsiți cele mai multe vitamine și minerale
Mai jos veți găsi o mică listă a principalelor vitamine și minerale precum și sursele lor alimentare:
Vitamina B1
- cereale integrale
- leguminoase
- arahide
- germeni de grâu
Vitamina B2
- lapte și produse lactate
- drojdie
- ouă
- germeni de secară
- fulgi de porumb
Vitamina B6
- cereale intregrale
- germeni de grâu și secară
- banane
- varză
- praz
Vitamina B12
- lapte și produse lactate
- ouă
- carne
- legume
Biotina
- drojdie uscată
- gălbenușul de ou
- morcovi
- mazăre
Acid folic
- legume (brocoli, spanac, sparanghel)
- drojdie proaspătă
- germeni de soia
Magneziu
- orez integral
- fasole albă
- mazăre
- migdale
- spanac
Calciu
- urdă
- lapte
- spanac
- varză