M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 .
Cea mai rapidă metodă de pregătire a unui ceai este prepararea unei infuzii, din 1-2 linguriţe de ceai sau plante aromatice peste care se toarnă o cană de 250 de ml de apă fierbinte. Cana în care pregătiţi infuzia se lasă pentru 3 până la 5 minute după care lichidul se poate strecura şi îl puteţi bea.
Decoctul necesită ceva mai mult timp de pregătire deoarece presupune fierberea plantelor la foc mic pentru o perioadă de timp ce variează de la 20 până la 40 de minute, timp în care apa folosită ajunge undeva la jumătate din cantitatea iniţială. Uneori plantele ce vor fi folosite în decoct se lasă la înmuiat în apă timp de câteva ore, de obicei peste noapte, după care se fierb în aceaşi apă.
Pentru infuzii se folosesc părţile mai delicate ale plantelor, florile sau frunzele, în timp ce pentru decoct sunt utilizate tulpinile sau rădăcinile. În ambele cazuri este recomandată utilizarea apei filtrate sau a apei minerale plate, apa de la robinet poate fi tratată cu clor şi poate determina modificarea gustului.
Utilizare – infuzie si decoct
Infuziile se folosesc de obicei pentru uz intern, sunt ceva mai slabe, pe când decocturile sunt mai concentrate şi se utilizează mai ales pentru uz extern, băi de detoxifiere sau siropuri.
Pentru a păstra proprietăţile plantelor este recomandat ca imediat după preparare să acoperiţi cu o farfurioară sau un capac recipientele în care aţi pregătit atât infuziile cât şi decocturile.
Pentru pregătirea decocturilor nu folosiţi niciodată vase din aluminiu.
Sper că v-am ajutat în lămurirea marii dileme 🙂 , mâine voi reveni cu inforrmaţii despre pregătirea tincturilor, nu de alta dar vine peste noi primăvara şi trebuie să fim pregătiţi să îi primim darurile aşa cum trebuie.
Similar Articles
Tort cu alune și mascarpone – dulcele pe care l-aș putea mânca în fiecare zi
Tortul cu alune și mascarpone este exact pe gustul meu. Îmi place atât de mult încât, dacă n-aș fi la
Soluţie făcută în casă pentru curăţarea mobilei
Se amestecă o parte ulei vegetal ( de floarea soarelui sau ulei de măsline) cu o parte de oţet. Se
Cum să cureți un cuptor fară chimicale
Îmi place la nebunie să pregătesc mâncare la cuptor. De ce? Pentru că, în general, pun ingredientele, bag tava în
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare
Un nou experiment: fără ojă timp de 4 luni
Întotdeauna mi-am dorit să am mâinile cu degete lungi şi unghii frumoase. Dacă de partea legată de lungimea degetelor mama
Poftă bună! Un altfel de Tzatziki
Ingrediente: un castronaș cu nuci de caju, hidratate peste noapte sau cel puțin câteva ore apă plată 1 lămâie măricică