Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Care este diferenţa între infuzie şi decoct?
Bucătărie, Sfaturi Practice

Care este diferenţa între infuzie şi decoct?

Flavia 23 martie 0 comments

M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 .

Cea mai rapidă metodă de pregătire a unui ceai este prepararea unei infuzii, din 1-2 linguriţe de ceai sau plante aromatice peste care se toarnă o cană de 250 de ml de apă fierbinte. Cana în care pregătiţi infuzia se lasă pentru 3 până la 5 minute după care lichidul se poate strecura şi îl puteţi bea.

Decoctul necesită ceva mai mult timp de pregătire deoarece presupune fierberea plantelor la foc mic pentru o perioadă de timp ce variează de la 20 până la 40 de minute, timp în care apa folosită ajunge undeva la jumătate din cantitatea iniţială. Uneori plantele ce vor fi folosite în decoct se lasă la înmuiat în apă timp de câteva ore, de obicei peste noapte, după care se fierb în aceaşi apă.

Pentru infuzii se folosesc părţile mai delicate ale plantelor, florile sau frunzele, în timp ce pentru decoct sunt utilizate tulpinile sau rădăcinile. În ambele cazuri este recomandată utilizarea apei filtrate sau a apei minerale plate, apa de la robinet poate fi tratată cu clor şi poate determina modificarea gustului.

Utilizare – infuzie si decoct

Infuziile se folosesc de obicei pentru uz intern, sunt ceva mai slabe, pe când decocturile sunt mai concentrate şi se utilizează mai ales pentru uz extern, băi de detoxifiere sau siropuri.

Pentru a păstra proprietăţile plantelor este recomandat ca imediat după preparare să acoperiţi cu o farfurioară sau un capac recipientele în care aţi pregătit atât infuziile cât şi decocturile.

Pentru pregătirea decocturilor nu folosiţi niciodată vase din aluminiu.

Sper că v-am ajutat în lămurirea marii dileme 🙂 , mâine voi reveni cu inforrmaţii despre pregătirea tincturilor, nu de alta dar vine peste noi primăvara şi trebuie să fim pregătiţi să îi primim darurile aşa cum trebuie.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Truc pentru sosurile cu făină
Next article Un nou experiment: fără ojă timp de 4 luni
Tags ceaiuri
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Tort cu alune și mascarpone – dulcele pe care l-aș putea mânca în fiecare zi
Bucătărie

Tort cu alune și mascarpone – dulcele pe care l-aș putea mânca în fiecare zi

Tortul cu alune și mascarpone este exact pe gustul meu. Îmi place atât de mult încât, dacă n-aș fi la

0 Read full article
Sfaturi Practice

Soluţie făcută în casă pentru curăţarea mobilei

Se amestecă o parte ulei vegetal ( de floarea soarelui sau ulei de măsline) cu o parte de oţet. Se

0 Read full article Cum să cureți un cuptor fară chimicale
Sfaturi Practice

Cum să cureți un cuptor fară chimicale

Îmi place la nebunie să pregătesc mâncare la cuptor. De ce? Pentru că, în general, pun ingredientele, bag tava în

0 Read full article Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Bucătărie

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare

0 Read full article Un nou experiment: fără ojă timp de 4 luni
Sfaturi Practice

Un nou experiment: fără ojă timp de 4 luni

Întotdeauna mi-am dorit să am mâinile cu degete lungi şi unghii frumoase. Dacă de partea legată de lungimea degetelor mama

0 Read full article Poftă bună! Un altfel de Tzatziki
Bucătărie

Poftă bună! Un altfel de Tzatziki

Ingrediente: un castronaș cu  nuci de caju, hidratate peste noapte sau cel puțin câteva ore apă plată 1 lămâie măricică

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

0 Comments 17 august
Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

0 Comments 10 august
Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 3 august
Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

0 Comments 25 iulie
Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 17 iulie
Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

0 Comments 10 iulie
Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

0 Comments 3 iulie
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!