VAlluntar este un proiect al Grupui Editorial All, care promovează lectura şi voluntariatul. Premisa este una foarte simplă: o echipă de angajaţi All va face volutariat în schimbul lecturii.
Mai mulţi bloggeri au primit cărţi pe care au trebuit să le citească şi să scrie câte o recenzie, fiecare review a fost recompensat cu 15 minute de voluntariat, iar fiecare comentariu primit adaugă încă 3 minute de muncă voluntară în plus.
Este un proiect atât de generos şi frumos gândit, implică două din lucrurile cărora şi eu aş vrea să le pot dedica mai mult timp, lectura şi voluntariatul, aşa că m-a înscris pe listă, iar cartea pe care am ales-o are mult de a face cu subiectul blogului meu: Reţete naturale pentru femei, scrisă de Susan Berg, editor al revistei Prevention.
Despre carte
Este o carte care prezintă în mod structurat tot felul de probleme de sănătate specificice mai ales femeilor şi posibilele lor rezolvări, rezolvări bazate pe experienţa medicilor şi studii medicale, dar în care primele recomandări sunt întotdeauna cele naturale, în detrimentul medicamentelor.
Îmi place foarte mult faptul că atunci când face o recomandare autoarea ţine cont de un element esenţial: organismul uman se schimbă de la an la an, de la un moment al zilei la altul, iar unele afecţiuni se acutizează periodic în anumite momente ale zilei, aşa că atunci când este recomandat un anumit tratament trebuie să se ţină cont şi de acest lucru, de momentul din zi când este administrat.
Structurarea cartii
Cartea este structurată în două mari părţi. Prima se numeşte Recomandări pentru sănătate, în care ne sunt prezentate mai multe afecţiuni şi remediile lor specifice, veţi găsi soluţii naturale pentru probleme precum: durerile de cap sau de spate, halena, infecţiile tractului urinar, lipsa de energie, mătreaţa şi alte probleme ale scalpului, răcelile şi gripa etc. Pe lângă soluţiile naturale gen ceaiuri sau tincturi, veţi găsi şi recomandări de remedii homeopate, concentraţii şi mod de administrare.
A doua parte, numită Recomandări pentru un stil de viaţă sănătos, ne arată câteva tipologii feminine, sfaturi pentru probleme emoţionale şi modul în care putem combate elementele negative pe care unele tipologii le implică: femeile care ţin obsesiv cure de slăbire, femeile obsedate de muncă, cele care au grijă de persoane bolnave, femeile inactive etc.
Iată câteva dintre soluţiile propuse de Reţete naturale pentru femei, cu menţiunea că cele 500 de pagini de informaţii utile ale cărţii nu vor putea fi niciodată rezumate într-un articol de blog:
- Insomnia
- nu fumaţi, nicotina acţionează ca un stimulent
- nu consumaţi mese consistente cu mai puţin de 4 ore înainte de ora de somn
- închideţi ochii, relaxaţi-vă şi număraţi încet de la 100 la 0
- puteţi încerca ceaiul de sunătoare, floarea pasiunii sau gura lupului
- valeriana poate fi luată sub formă de ceai sau tinctură
Venele varicoase
- luaţi 80 de grame de afine sub formă de capsule dimineaţa, la prânz şi seara
- 40 mg de ginko biloba de 3 ori pe zi
- 500 de mg de vitamina C de două ori pe zi ajută organismul să producă colagen şi elastină
- faceţi duşuri scurte cu apă călduţă
- Anemia
- pregătiţi supă minstrone din carne de vită şi spanac
- consumaţi suc de portocale, vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul
- dacă luaţi şi suplimente de calciu pe lângă cele de fier, luaţi-le la o distanţă de 3 ore
Este o carte pe care aş recomanda-o în primul rând tinerelor femei, pentru că dacă sugestiile părţii a doua ar fi respectate de la început în viaţă, multe dintre probleme prezentate în prima parte nu ar mai apare. Dacă aveţi întrebări legate de această carte nu ezitaţi să îmi lăsaţi un comentariu, vă răspund cu cea mai mare plăcere, în plus câştigăm în felul acesta timp pe care voluntarii All îl vor consuma cu folos pentru o cauză nobilă.
Articolul face parte din campania vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL.