Cu toții dorim să avem grijă de noi, doar că bunele intenții nu sunt niciodată de ajuns. Câți dintre noi nu și-au spus: “De mâine o să mă duc la sală! De mâine o să țin regim! De mâine nu mai stau până târziu la televizor! De mâine o să citesc mai mult!” şi mai ales clasicul “De mâine o să învăț!”
Tendința asta de a amâna să facem ceea ce ne dorim cu adevărat poate fi o adevărată boală, de care cu toții am suferit la un moment dat. Eu recunosc că sufăr de ea de ceva vreme. Înțelepciunea populară ne spune: “Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, timpurile moderne i-au dat un nume mai lung și complicat: a procrastina.
Dex online spune despre lene așa
A PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. [ < engl. procrastinate cca. 1548 < lat. prōcrastinātum: pro- („pentru”) și crastinus („ce ține de ziua de mâine”), cf. it. procrastinare, port. procrastinar, sued. prokrastinera].
Asta se spune despre procrastinare in dex. Sunt câteva cuvinte grele în definiția asta, cele care mie nu îmi pică tocmai bine sunt neglijență și lene. Nu îmi plac pentru că dacă mă privesc cu atenție în oglindă îmi dau seama că sunt principalele motive pentru care nu fac diverse lucruri de care am nevoie pentru a mă simți mai bine. Ce intră la capitolul lene? Păi de exemplu nu fac suficient sport: “… e atât de bine dimineața în pat. Lasă că mă trezesc mâine cu 10 minute mai devreme ca să fac mișcare. Dar de mâine, azi mai stau…un pic.”
Iar la neglijență mă descurc și mai bine! “Simt o durere ușoară la o măsea. Dar nu îmi place deloc mirosul de la stomatolog și parcă nici nu mă doare așa de tare. Lasă că mi s-a părut. Mai văd cum mă simt săptămâna viitoare. “Nu știu dacă procrastinarea este o boală sau poate un păcat, dar cred că dacă ar fi o boală ar fi cea mai populară de pe pământ, nu e cineva care să nu fi fost atins de ea. Dacă e un păcat, nu cred că e cineva atât de curat încât să poată arunca primul piatra.
De ce vă vorbesc despre procrastinare? Pentru că dacă vreau să învăț să am grijă de mine trebuie să îmi cunosc mai bine principalul meu dușman şi să găsesc modalităţi de a-l învinge. Iar pentru asta mă întorc către voi, cei care suferiţi ca şi mine din cauză că amânaţi să faceţi ceea ce trebuie, dar reuşiţi să vă învingeţi duşmanul, chiar dacă nu întotdeauna .
Care sunt trucurile care vă ajută să nu lăsaţi pe mâine ceea ce puteţi face azi?
Daca te simti bine vei radia o aura de incredere in frumusetea ta
Lenea si procrastinarea te fac totodata sa te simti mizerabil. O persoana productiva este adesea mai increzatoare in capacitatile sale. Sper ca te-am ajutat pana acum sa descoperi acele look-uri pe care ti le doresti, care te fac sa arati de milioane, precum si greselile ce iti pot ruina aspectul. Iar acum, ca stii sa faci diferenta intre cele doua, consider ca vei folosi acest articol drept ghid pentru a te ajuta sa te descurci cand te aranjezi singura in fata oglinzii de la baie sau cand iesi sa cumperi un produs ori sa apelezi la un serviciu de infrumusetare.
Nu te grabi si incearca aceste trucuri pe rand, unul cate unul. Aceast articol e gandit sa te ajute sa faci schimbari majore, ca sa treci la urmatorul nivel de imagine, pentru ca si viata ta sa devina mai frumoasa.
Iti dau cuvantul meu de onoare, daca investesti suficient timp si faci alegeri destepte in materie de frumusete, asa cum te-am invatat, rezultatele nu se vor lasa mult asteptate. Fiindca asa cum ti-am tot repetat pe parcursul acestei carti, cand arati bine, te simti bine.
Iar daca te simti bine, vei radia o aura de incredere in frumusetea ta care va atrage atentia si te va ajuta sa obtii ceea ce vrei de la viata, indiferent ca este vorba despre o promovare, un loc de munca mai bun, sau o relatie plina de iubire, sau orice altceva care te face sa te simti fericita si implinita.
Ne simtim coplesite? Iata ce trebuie sa faci!
Te simti coplesita in ultimul timp? Trebuie sa stii ca atunci cand te simti coplesita, nu o sa mai fi in stare sa rezolvi toate sarcinile sau problemele care le intampini. Acest lucru va fi un factor mare de stres pentru tine. Asa cum uneori simti nevoia de a cere anumite sfaturi ca sa te poti descurci si in acest caz trebuie sa te eliberezi, si sa comunici cu cineva. Daca nu faci aceste lucruri te vei ingreuna si la un moment dat tot o sa clachezi.
Ce trebuie sa faci cand te simti coplesita
Cand te simti epuizata ai grija sa nu faci lucruri in graba, pentru ca este foarte usor sa acumulezi multe frustrari si poate exista riscul sa faci si multe greseli. De asemenea poti lua decizii care nu sunt corecte. Nu trebuie sa te agiti pentru ca vei pierde energie, vei incurca si mai multe diverse situatii, ba chiar te vei speria.
Nu trebuie sa te rusinezi ca ai clacat si ca pur si simplu ai nevoie de odihna, liniste, etc.
Lucrul cel mai important este sa nu-ti pierzi increderea in tine. Fi stapana pe tine, vorbeste cu tine daca nu ai cu cine, plimba-te in parc,iesi la un suc cu fetele si o sa vezi ca iti vei revenii.
Iata cateva sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa eviti procrastinarea