Pe langa exercitiile fizice, pentru slabit este foarte importanta dieta. Mancarurile grase, pline de calorii goale care ingrasa fara sa tina de mancare sunt foarte daunatoare pentru o persoana care vrea sa slabeasca. Este important sa mancam cat mai diversificat pentru a nu ne trezi cu un deficit in vitamine, insa trebuie sa alegem alimentele cu cat mai putine grasimi sau cu grasimi mononesaturate, care sunt benefice pentru noi. Va voi prezenta mai departe cateva retete de slabit repede si frumos.
Reteta Pilaf cu morcovi
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Se pune la fiert zarzavatul in apa clocotita, intreg.
In supa rezultata din fierberea lui, se pune orezul si se da in clocot. Morcovii, taiati in forma de cluburi, se pun, impreuna cu margarina, sarea si verdeata, cand orezul a inceput sa fiarba.
Ingredientele retetei de slabire:
750 g orez, 700 g morcovi, 150 g margarina, 500 g pastarnac, 1 legatura verdeata, sare
Reteta Conopida cu ulei
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Se pune la fiert Conopida in apa clocotita si cu vasul acoperit.
Dupa fierbere, se scurge apa, fara a se raci, si se impart portile peste care se toarna ulei cald si sa sareaza putin.
Ingredientele retetei de slabire:
- 3 kg conopida proaspata, 100 ml ulei, sare
Reteta Pilaf cu urzici
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Prazul sau ceapa se taie marunt, dupa care se pune la fiert in apa clocotita.
Se fierbe 10 – 15 minute, se adauga orezul, uleiul si urzicile oparite separat. Se continua fierberea cu vasul acoperit si apoi se da la cuptor circa 25 de minute.
Cand se scoate pilaful din cuptor, se rasufla putin, amestecand usor cu lingura, si se lasa sa se raceasca treptat, cu vasul acoperit. Se serveste rece sau cald, dar de preferat rece.
Ingredientele retetei de slabire:
700 g orez, 200 ml ulei, 100 g praz sau ceapa, 750 g urzici, sare
Reteta Pilaf oriental
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.
Se adauga orezul, ardeiul gras taiat cuburi mari, rosiile cojite si taiate in cuburi.
Se calesc impreuna, se sting cu vin, apoi se pune bulion, se stinge iarasi cu supa sau apa clocotita, atat cat este necesar, se potriveste gustul cu sare, piper, nucsoara rasa si verdeata taiata marunt.
Se da bine in fiert, se acopera vasul cu capacul si se tine la cuptor 15 – 20 de minute. Cand se scoate de la cuptor, se rasufla pilaful intr-o usoara amestecare, acoperindu-l apoi.
Ingredientele retetei de slabire:
- 500 g orez
- 200 g ceapa
- 200 ml ulei
- 200 g ardei gras
- 300 g rosii
- 50 g bulion pasta
- 2 g nucsoara
- 100 ml vin alb
- 2 legaturi marar
- sare
- piper
Reteta Salata de rosii cu ardei orez si masline
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Se taie felii rosiile, ardeii rondele, ceapa se taie marunt si se spala in jet de aparece, orezul se fierbe si se spala. Toate se aseaza in straturi, se da sare, piper, se toarna ulei si otet deasupra.
Apoi se pun verdeata taiata marunt si maslinele.
Ingredientele retetei de slabire:
- 1kg de rosii
- 750 g de ardei gras
- 200 g de orez
- 100 g de masline
- 200 g de ceapa
- 75 ml de otet
- 150 ml de ulei
- 2 legaturi de verdeata
- Sare
- Piper
Reteta Rosii umplute dietetice
Mod de preparare al acestei retete de slabire:
Punem apa la fiert si, dupa ce da in clocot, adaugam orezul, uleiul, morcovii rasi.
Apa va fi de doua ori ca volum fata de orez.
Dupa ce a dat in clocot, se acopera si se introduce la cuptor timp de 25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu patrunjelul taiatmarunt. Se aleg rosii de aceeasi marime, li se taie capacul si se scobeste miezul cu lingurita. Se umplu apoi cu compozitia preparata.
Miezul rezultat la scobirea rosiilor se poate folosi, fiert si strecurat, la fierberea rosiilor umplute.
Ingredientele retetei de slabire:
- 2 kg rosii
- 400 g orez
- 2 legaturi verdeata
- 100 ml ulei
- 150 g morcovi