Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și jumări și untură de porc. Îți recomand să le încerci și tu. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr făină de grâu
- 1 plic drojdie uscată, 300 ml lapte cald
- 1 linguriță zahăr, 1.5 lingurițe sare
- 1 ou, 1 lingură untură
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 gr jumări măcinate
- Sare și piper (după gust)
În plus:
- 1 gălbenuș de ou
- Puțin lapte
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron, apoi facem o scobitură în mijloc și adăugăm laptele cald, zahărul, sarea, oul și untura. Frământăm aluatul cu mâinile, îl modelăm într-o bilă, apoi îl acoperim cu un prosop curat și-l lăsăm la crescut aproximativ 1 oră.
Măcinăm jumările și adăugăm sare și piper, după gust. Dacă jumările sunt sărate, s-ar putea să nu mai fie nevoie să adăugăm sare.Întindem aluatul pe blatul de lucru și punem peste jumătate din el o treime din umplutură. Dacă umplutura nu se întinde cu ușurință, o putem pune câteva secunde în cuptorul cu microunde.
Îndoim aluatul astfel încât să acoperim umplutura, apoi îl întindem ușor. Acoperim din nou jumătate de aluat cu jumătate din umplutura rămasă. Îndoim aluatul și acoperim umplutura, apoi îl întindem.
Adăugăm umplutura rămasă peste jumătate din aluat și o acoperim cu cealaltă jumătate de aluat. Întindem bine aluatul. Folosim o formă rotundă sau un pahar cu gura rotundă pentru a decupa aluatul în cercuri. Frământăm puțin aluatul rămas, îl întindem și îl tăiem în cuburi.Așezăm cercurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le acoperim cu ouă bătut amestecat cu puțin lapte. La fel procedăm și cu cuburile de aluat.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem pogacele timp de aproximativ 20 de minute. Poftă bună și spor la gătit!
Similar Articles
Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa
Se spune ca o prajitura de casa pe zi tine frigul iernii departe! Viata este prea scurta pentru a sari
Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979
Ciorba radauteana este un preparat traditional romanesc care isi are originea, dupa cum ii spune si denumirea, in zona Radautiului.
Cum sa fac tarta cu somon
Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca
Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare
“Înțeleptul învață din greșelile altora, deșteptul învață din greșelile proprii, iar prostul nu învață niciodată”. Task: până la sfârșitul articolului
Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă
Cine nu a auzit niciodata de faimoasele paste carbonara?! Spaghetti alla carbonara sunt foarte gustoase, usor de pregatit si destul
Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă
Cine a spus ca salata se consuma doar vara?! Ideal ar fi ca salata sa nu lipseasca niciodata de la