Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Bucătărie

Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile

Alina 22 septembrie 0 comments

Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și jumări și untură de porc. Îți recomand să le încerci și tu. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină de grâu
  • 1 plic drojdie uscată, 300 ml lapte cald
  • 1 linguriță zahăr, 1.5 lingurițe sare
  • 1 ou, 1 lingură untură

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 gr jumări măcinate
  • Sare și piper (după gust)

În plus:

  • 1 gălbenuș de ou
  • Puțin lapte

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron, apoi facem o scobitură în mijloc și adăugăm laptele cald, zahărul, sarea, oul și untura. Frământăm aluatul cu mâinile, îl modelăm într-o bilă, apoi îl acoperim cu un prosop curat și-l lăsăm la crescut aproximativ 1 oră.pogacele cu jumari preparare

Măcinăm jumările și adăugăm sare și piper, după gust. Dacă jumările sunt sărate, s-ar putea să nu mai fie nevoie să adăugăm sare.pogacele cu jumari ingredienteÎntindem aluatul pe blatul de lucru și punem peste jumătate din el o treime din umplutură. Dacă umplutura nu se întinde cu ușurință, o putem pune câteva secunde în cuptorul cu microunde.

Îndoim aluatul astfel încât să acoperim umplutura, apoi îl întindem ușor. Acoperim din nou jumătate de aluat cu jumătate din umplutura rămasă. Îndoim aluatul și acoperim umplutura, apoi îl întindem.pogacele cu jumari reteta simpla

Adăugăm umplutura rămasă peste jumătate din aluat și o acoperim cu cealaltă jumătate de aluat. Întindem bine aluatul. Folosim o formă rotundă sau un pahar cu gura rotundă pentru a decupa aluatul în cercuri. Frământăm puțin aluatul rămas, îl întindem și îl tăiem în cuburi.pogacele cu jumari lista ingredienteAșezăm cercurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le acoperim cu ouă bătut amestecat cu puțin lapte. La fel procedăm și cu cuburile de aluat.pogacele cu jumari reteta vecheBăgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem pogacele timp de aproximativ 20 de minute. Poftă bună și spor la gătit!pogacele cu jumari mod preparare

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Mergem în club
Next article Prăjitură cu Nucă de Cocos și Glazură de Ciocolată
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa
Bucătărie

Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa

Se spune ca o prajitura de casa pe zi tine frigul iernii departe! Viata este prea scurta pentru a sari

0 Read full article Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979
Bucătărie

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

Ciorba radauteana este un preparat traditional romanesc care isi are originea, dupa cum ii spune si denumirea, in zona Radautiului.

0 Read full article Cum sa fac tarta cu somon
Bucătărie

Cum sa fac tarta cu somon

Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca

0 Read full article Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare
Bucătărie

Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare

“Înțeleptul învață din greșelile altora, deșteptul învață din greșelile proprii, iar prostul nu învață niciodată”. Task: până la sfârșitul articolului

0 Read full article Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă
Bucătărie

Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

Cine nu a auzit niciodata de faimoasele paste carbonara?! Spaghetti alla carbonara sunt foarte gustoase, usor de pregatit si destul

0 Read full article Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă
Bucătărie

Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

Cine a spus ca salata se consuma doar vara?! Ideal ar fi ca salata sa nu lipseasca niciodata de la

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

0 Comments 8 martie
Folosirea eficienta a spatiului

Folosirea eficienta a spatiului

0 Comments 7 martie
Aranjamente florale la tine acasă

Aranjamente florale la tine acasă

0 Comments 5 martie
Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

0 Comments 2 martie
Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

0 Comments 28 februarie
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

0 Comments 27 februarie
Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

0 Comments 25 februarie
Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

0 Comments 24 februarie
Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

0 Comments 24 februarie
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

0 Comments 21 februarie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!