Prăjitura cu nucă de cocos și glazură de ciocolată arată apetisant și este ușor de pregătit. Dacă nu ai încercat până acum această rețetă, nu mai pierde timpul. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 500 gr biscuiți măcinați, 200 gr nucă de cocos
- 250 gr zahăr, 200 ml lapte
- 250 gr unt, 1 plic zahăr vanilat
- 1.5 linguri rom
Ingrediente pentru glazură:
- 200 gr ciocolată neagră
- 6 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Amestecă biscuiții măcinați cu nuca de cocos într-un castron mare. Pune într-o cratiță laptele, untul, zahărul și zahărul vanilat. Pune cratița pe foc și lasă ingredientele să se topească. În momentul în care ingredientele s-au topit, oprește aragazul și toarnă amestecul rezultat în castronul cu biscuiți măcinați și nucă de cocos.Amestecă bine ingredientele apoi adaugă romul și frământă aluatul cu mâinile.Întinde aluatul obținut într-o tavă dreptunghiulară (eu am folosit una cu dimensiuni de 26×39 cm) și netezește-l cu o spatulă.Rupe ciocolata în bucățele și toarnă uleiul peste ea. Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde apoi toarnă glazura obținută peste blatul de biscuiți din tavă.
Pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, timp în care glazura se va întări. Este de preferat să lași prăjitura la rece o noapte întreagă.
Când te hotărăști să tai prăjitura, scoate-o din frigider cu cel puțin 15 minute înainte pentru a ajunge la temperatura camerei. Astfel, prăjitura nu va crăpa când va fi tăiată. Pune cuburile de prăjitură pe un platou și servește-le împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!