Tortul cu ananas și migdale are un gust delicios. Îmi place atât de mult, încât îl prepar ori de câte ori am ocazia. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos. Încearc-o și tu!
Ingrediente:
- 4 gălbenușuri, 100 gr unt
- 320 gr zahăr, 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- 150 gr făină de grâu, zahăr pudră (pentru decor)
- 1/2 plic praf de copt, 4 albușuri
- 1 compot de ananas, 1 budincă de vanilie, 200 gr migdale
Mod de preparare:
Batem 2 gălbenușuri cu 60 gr de zahăr, apoi adăugăm 50 gr de unt topit și amestecăm ușor, cât să se combine ingredientele. Adăugăm 75 gr de făină cu un sfert de pliculeț de praf de copt și o adăugăm în vasul cu gălbenușuri și unt. Amestecăm bine și întindem amestecul obținut într-o tavă (eu am folosit una cu diametru de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.Batem 2 albușuri până obținem o spumă tare, apoi adăugăm treptat 100 gr de zahăr. Amestecăm bine până obținem o spumă tare și lucioasă. Punem spuma de albușuri peste amestecul de gălbenușuri din tavă.Presărăm deasupra 100 gr migdale și băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute.Repetăm procedeul cu ingredientele rămase, astfel încât să obținem două blaturi la fel. Tăiem unul dintre cele două blaturi în 12 bucăți.Blatul întreg îl așezăm înapoi în tavă.Turnăm puțin suc din compotul de ananas peste budincă și amestecăm. Sucul din compot care ne-a mai rămas îl punem la fiert, într-o cratiță. Când începe să fiarbă, adăugăm budinca și amestecăm. Nu este necesar să adăugăm zahăr, deoarece sucul este suficient de dulce. Adăugăm ananasul tocat din compot în budinca de vanilie și amestecăm.
Turnăm budinca fierbinte peste blatul din tavă.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste umplutura de ananas și adăugăm deasupra cel de-al doilea blat.Punem tortul la frigider pentru câteva ore. Este de preferat să lăsăm tortul la frigider o noapte întreagă.Înainte de a tăia tortul, presărăm zahăr pudră deasupra. Poftă bună și spor la gătit!