Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Tort Pădurea Neagră – rețeta originală explicată pas cu pas
Bucătărie

Tort Pădurea Neagră – rețeta originală explicată pas cu pas

Alina 22 septembrie 0 comments

Tortul Pădurea Neagră cu cireșe este foarte gustos. L-am pregătit chiar săptămâna trecută când am sărbătorit ziua de naștere a soțului meu. Toți invitații au mai cerut o felie. Rețeta pe care am folosit-o eu este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă, 150 gr zahăr
  • 60 gr făină de grâu, 60 gr amidon
  • 60 gr cacao, 1 linguriță praf de copt
  • 5 linguri coniac de cireșe, 5 linguri suc de cireșe

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 gr cireșe fără sâmburi
  • 250 ml suc de cireșe, 5 linguri zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 2 linguri amidon, 5 linguri apă

În plus:

  • 200 ml suc de cireșe
  • 300 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pentru decor:

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • Ciocolată rasă și cireșe

Mod de preparare:

Batem albușurile cu mixerul până obținem o spumă tare. Separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm sucul de cireșe și coniacul și amestecăm ușor doar cât să combinăm ingredientele.

Amestecăm făina cu praful de copt, cacaoa și amidonul și o adăugăm treptat în castronul cu gălbenușuri. La final, adăugăm, spuma de albușuri și amestecăm totul cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Turnăm amestecul obținut într-o tavă rotundă (eu am folosit una cu diametru de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem blatul timp de 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica dacă blatul este copt.Tort Padurea Neagra preparare blatDupă ce s-a copt, îl scoatem din cuptor și-l lăsăm să se răcească. Abia după ce s-a răcit, îl scoatem din tavă și-l tăiem, pe orizontală, în 3 părți egale. Însiropăm fiecare blat cu suc de cireșe.

Pentru a pregăti umplutura, punem cireșele, sucul de cireșe, zahărul și scorțișoara într-o cratiță și așteptăm să fiarbă. Separat amestecăm amidonul cu apa. Când cireșele încep să fiarbă adăugăm amidonul și continuăm să amestecăm până se îngroașă.

Cât umplutura este încă fierbinte o întindem peste două dintre cele 3 blaturi. Lăsăm umplutura să se răcească.Tort Padurea Neagra preparare umpluturaBatem 300 ml de smântână dulce cu zahărul vanilat, pentru a obține o frișcă delicioasă. Întindem jumătate din frișcă peste primul blat cu umplutură de cireșe. Punem deasupra cel de-al doilea blat cu umplutură de cireșe și adăugăm frișca rămasă.Tort Padurea Neagra ingredienteAcoperim stratul de frișcă cu cel de-al treilea blat și apăsăm ușor cu mâinile. Batem 500 ml de smântână dulce până obținem o frișcă fermă.Tort Padurea Neagra friscaÎmbrăcăm tortul în frișcă și mai păstrăm puțin pentru decor.Tocăm ciocolata cu un cuțit și o lipim cu palmele pe părțile laterale ale tortului.Tort Padurea Neagra prepararePunem frișca rămasă într-un pos și decorăm tortul. Deasupra adăugăm câte o cireașă. În mijloc, adăugăm bucățele de ciocolată.

Tort Padurea Neagra felie tortLăsăm tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Prăjitură cu Nucă de Cocos și Glazură de Ciocolată
Next article Tort cu ananas și migdale - un desert atât de bun încât se topește în gură
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Poftă bună! Un altfel de Tzatziki
Bucătărie

Poftă bună! Un altfel de Tzatziki

Ingrediente: un castronaș cu  nuci de caju, hidratate peste noapte sau cel puțin câteva ore apă plată 1 lămâie măricică

0 Read full article Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți
Bucătărie

Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți

Prăjitura cu fructe de pădure îți încântă papilele gustative. Este cremoasă și răcoroasă și are, de asemenea, un gust deosebit.

0 Read full article Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios
Bucătărie

Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios

Ai pofta de ceva dulce pregatit in casa, insa nu ai prea mult timp la dispozitie? Echipa noastra iti propune

0 Read full article Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert
Bucătărie

Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

Vara, dulcele la moda este, desigur, inghetata. Te-ai gandit vreodata sa o pregatesti in casa folosind ingrediente naturale, fara conservanti?

0 Read full article O gustare completă cu iaurt
Sfaturi Practice

O gustare completă cu iaurt

Imi doresc ca pe Sfaturile Bunicii sa gasiti informatii utile si interesante, asa ca pe langa sfaturile practice pe care

0 Read full article Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor
Bucătărie

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Vrei sa pregatesti pizza acasa, insa nu ai gasit nicio o reteta care sa-ti satisfaca exigentele? Echipa noastra iti propune

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

0 Comments 17 august
Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

0 Comments 10 august
Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 3 august
Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

0 Comments 25 iulie
Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 17 iulie
Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

0 Comments 10 iulie
Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

0 Comments 3 iulie
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!