Prăjitura cu înghețată este perfectă pentru acele zile caniculare în care nu dorim decât să ne răcorim cu un desert delicios. Pe lângă faptul că este foarte răcoritor, acest desert are un gust irezistibil, și se prepară foarte rapid.
Ingrediente pentru blatul de biscuiți:
- 150 gr biscuiți măcinați
- 100 ml lapte, 100 gr unt m
- 100 gr zahăr, 100 gr ciocolată
Ingrediente pentru înghețata de vanilie:
- 1 plic praf de înghețată cu gust de vanilie
- 100 ml lapte rece
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru înghețata de ciocolată:
- 1 plic praf de înghețată cu gust de ciocolată
- 100 ml lapte rece
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru decor:
- 3 plicuri praf de frișcă
- 100 ml lapte rece
- Sos de ciocolată pentru deserturi
Mod de preparare:
Topim în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, untul și ciocolata. AdăugăM ingredientele topite, laptele și zahărul în vasul cu biscuiți măcinați și amestecăm bine totul.
Tapetăm o tavă rotundă (diametru 26 cm) cu hârtie rezistentă la grăsimi, atât pe fund și pe părțile laterale. Întindem amestecul pregătit pe fundul tăvii, apoi băgăm tava în frigider și pregătim înghețata de vanilie.Adăugăm într-un vas praful de înghețată cu gust de vanilie, laptele și smântâna dulce și amestecăm totul timp de 3 minute.Punem crema obținută peste blatul de biscuiți din tavă și băgăm iarăși tava la frigider.Punem într-un castron praful de inghețată cu gust de ciocolată, laptele și smântâna pentru frișcă și amestecăm totul timp de 3 minute.Punem crema de ciocolată peste crema de vanilie din tavă.Punem prăjitura la congelator și o lăsăm acolo până îngheață.
Batem praful de frișcă cu laptele rece, apoi folosim frișca obținută pentru a decora prăjitura. Deasupra stropim cu puțin sos de ciocolată. Decorăm prăjitura fie înainte de a o pune la congelator, fie înainte de a o servi.Recomand să lăsați tortul la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l tăia. Poftă bună și spor la gătit!