Tortul cu alune și mascarpone este exact pe gustul meu. Îmi place atât de mult încât, dacă n-aș fi la dietă, aș mânca în fiecare zi câte o felie. Se prepară destul de ușor, iar lista cu ingrediente nu este deloc lungă.
Ingrediente necesare:
- 150 gr alune măcinate prăjite
- 150 gr napolitane cu alune măcinate
- 500 gr mascarpone, 500 ml smântână pentru frișcă
- 70 gr zahăr pudră, 200 gr ciocolată
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Mai întâi măcinăm alunele prăjite și napolitanele și le amestecăm.Tocăm ciocolata și turnăm ulei peste ea apoi o topim în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Într-un castron, adăugăm brânza mascarpone, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră și amestecăm ingredientele cu un mixer, pentru a se combina și a se forma o cremă.
Așezăm un cerc cu diametru de 24 cm pe o tavă și presărăm o parte din amestecul de alune și napolitane măcinate pe fund. Apăsăm ușor cu degetele și punem un strat de cremă deasupra.
Presărăm iarăși o parte din amestecul de alune și napolitane și adăugăm ciocolata topită, apoi cremă cu mascarpone.
Punem un nou strat de alune și napolitane măcinate, unul de ciocolată topită și unul de cremă.Adăugăm iarăși alune și napolitane măcinate, ciocolată topită și cremă de mascarpone. La final, presărăm amestecul de alune și napolitane măcinate care ne-a mai rămas și ciocolata topită.
Punem tortul la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Este de preferat să lăsăm tortul la frigider o noapte întreagă. A doua zi, îl putem tăia și servi împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!