În loc de Introducere… vă prezint Încheierea. Dacă vă convinge, putem continua.
Ingrediente:
- 200g făină de hrișcă
- 3 linguri zahăr brun
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță nucșoară
- un praf de sare
- 200ml suc de mere proaspăt stors sau suc de mere de la Valea Marea
- 50ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 măr tăiat bucățele
- un pumn de stafide
Cum are loc magia? Amestecăm într-un bol făina de hrișcă, praful de copt, zahărul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Mai departe, încorporăm treptat sucul de mere amestecat cu uleiul și adăugăm bucățelele de măr și stafidele, amestecând ușor.
Compoziția obținută o turnăm în forma de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină (se poate folosi și hârtie de copt) și se dă la cuptorul încălzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Cel mai sigur pentru a nu da greș, încercăm checul cu scobitoarea (când aceasta este uscată, este momentul să scoatem desertul din cuptor).
Aveți răbdare să se răcească complet înainte de a vă înfrupta din el! Vă doresc să aveți poftă!
Gingerata, plină de savoare
Atât de ușor de făcut și atât de răcoritoare, un pic iute, va fi pe placul multora dintre noi. Ne-am inspirat de această dată de pe site-ul Ligiei Pop.
Ingredinte:
- sucul de la două lămâi (folosim storcătorul de citrice)
- rădăcină de ghimbir – 3-4 cm sau mai mult, altfel spus, după gust
- 3-4 linguri îndulcitor natural (miere, sirop de arțar, sirop de agave)
- 1.5 l apă plată
Tocăm ghimbirul bucățele și îl adăugăm în blender alături de sucul de lămâie, mierea de cimbrișor și apă. Acestea se procesează până la omogenizare, după care strecurăm lichidul obținut și obținem astfel gingerata noastră, numai bună de savurat după ce am dat-o pentru o oră la rece.
Ce știm despre ghimbir? Este un tonic excelent al sistemului imunitar, reglează tranzitul intestinal, reduce febra, ameliorează tusea, scade colesterolul, combate greața, are efect antiasmatic și multe alte beneficii.
Editare ulterioară:
Aceasta băutură aromată este perfectă – Gingerată cu goji… perfectă atât pentru după-amiezile călduroase, cât și în serile răcoroase, dar și pentru startul energic din fiecare dimineață. Pentru copii și pentru copiii din noi. Mulțumiri, Irina Vochita, pentru ideea minunată!
Ingrediente:
- 2 linguri de goji berries hidratate o oră-două
- sucul de la o lămâie
- 4 cm rădăcină de ghimbir (dată pe răzătoarea mică)
- 3 linguri de miere de salcâm
- 750ml apă plată
De data aceasta nu am mai strecurat amestecul obținut prin procesarea în blender și bine am făcut! Cantitățile sunt informative, nu vă fie teamă să experimentați.
Un mic pont. Pentru cei care încă nu posedă un blender puternic, iar bucătăria le este înzestrată cu un aparat ca acesta, să zicem, mărunțiți primele patru ingrediente cu puțină apă în robotul de bucătărie micuț, după care transferați pasta obținută în robotul mare, adăugați restul de apă și porniți aparatul.
În câteva clipe veți obține o băutură cu o savoare copleșitoare, care se va plasa în topul preferințelor tuturor celor care o vor gusta.
Similar Articles
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné
Bigné se pot pregati in diferite moduri. In articolul de astazi propus de Echipa noastra gasesti reteta originala de bigné/
Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa
Se spune ca o prajitura de casa pe zi tine frigul iernii departe! Viata este prea scurta pentru a sari
Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o
Nu mai e mult pana la Paste asa ca, daca petreci aceasta sarbatoare acasa, ar fi bine sa incepi deja
Prăjitură cu Banane – O prăjitură delicioasă și simplu de făcut
Va sugerez o reteta deliciosa a prajiturii „Infinit” cu banane. Dupa cum stiti, bananele sunt bogate in elemente benefice pentru
Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă
In acest articol Echipa noastra iti dezvaluie cateva secrete utile despre cum se face lasagna in casa. Lasagna e cunoscuta
Pizza de casă – Așa se prepară cea mai delicioasă pizza
Am hotarat sa public reteta mea de pizza deoarece toti cei care au gustat au fost incantati spunandu-mi ca atunci