Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Ce poți face din făina de hrișcă? Chec!
Bucătărie

Ce poți face din făina de hrișcă? Chec!

Crina 2 februarie 0 comments

În loc de Introducere… vă prezint Încheierea. Dacă vă convinge, putem continua.

Ingrediente:

  • 200g făină de hrișcă
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un praf de sare
  • 200ml suc de mere proaspăt stors sau suc de mere de la Valea Marea
  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 măr tăiat bucățele
  • un pumn de stafide

Cum are loc magia? Amestecăm într-un bol făina de hrișcă, praful de copt, zahărul, scorțișoara, nucșoara și sarea. Mai departe, încorporăm treptat sucul de mere amestecat cu uleiul și adăugăm bucățelele de măr și stafidele, amestecând ușor.

Compoziția obținută o turnăm în forma de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină (se poate folosi și hârtie de copt) și se dă la cuptorul încălzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute. Cel mai sigur pentru a nu da greș, încercăm checul cu scobitoarea (când aceasta este uscată, este momentul să scoatem desertul din cuptor).

Aveți răbdare să se răcească complet înainte de a vă înfrupta din el! Vă doresc să aveți poftă!

Gingerata, plină de savoare

Atât de ușor de făcut și atât de răcoritoare, un pic iute, va fi pe placul multora dintre noi. Ne-am inspirat de această dată de pe site-ul Ligiei Pop.

Ingredinte:

  • sucul de la două lămâi (folosim storcătorul de citrice)
  • rădăcină de ghimbir – 3-4 cm sau mai mult, altfel spus, după gust
  • 3-4 linguri îndulcitor natural (miere, sirop de arțar, sirop de agave)
  • 1.5 l apă plată

Tocăm ghimbirul bucățele și îl adăugăm în blender alături de sucul de lămâie, mierea de cimbrișor și apă. Acestea se procesează până la omogenizare, după care strecurăm lichidul obținut și obținem astfel gingerata noastră, numai bună de savurat după ce am dat-o pentru o oră la rece.

Ce știm despre ghimbir? Este un tonic excelent al sistemului imunitar, reglează tranzitul intestinal, reduce febra, ameliorează tusea, scade colesterolul, combate greața, are efect antiasmatic și multe  alte beneficii.

Editare ulterioară:

Aceasta băutură aromată este perfectă – Gingerată cu goji… perfectă atât pentru după-amiezile călduroase, cât și în serile răcoroase, dar și pentru startul energic din fiecare dimineață. Pentru copii și pentru copiii din noi.  Mulțumiri, Irina Vochita, pentru ideea minunată!

Ingrediente:

  • 2 linguri de goji berries hidratate o oră-două
  • sucul de la o lămâie
  • 4 cm rădăcină de ghimbir (dată pe răzătoarea mică)
  • 3 linguri de miere de salcâm
  • 750ml apă plată

De data aceasta nu am mai strecurat amestecul obținut prin procesarea în blender și bine am făcut! Cantitățile sunt informative, nu vă fie teamă să experimentați.

Un mic pont. Pentru cei care încă nu posedă un blender puternic, iar bucătăria le este înzestrată cu un aparat ca acesta, să zicem, mărunțiți primele patru ingrediente cu puțină apă în robotul de bucătărie micuț, după care transferați pasta obținută în robotul mare, adăugați restul de apă și porniți aparatul.

În câteva clipe veți obține o băutură cu o savoare copleșitoare, care se va plasa în topul preferințelor tuturor celor care o vor gusta.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Clima în Ayutthaya - Când să călătorești în Ayutthaya?
Next article Milkshake: Banane cu susan și miere
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné
Bucătărie

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Bigné se pot pregati in diferite moduri. In articolul de astazi propus de Echipa noastra gasesti reteta originala de bigné/

0 Read full article Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa
Bucătărie

Cele mai gustoase 10 retete prajituri de casa

Se spune ca o prajitura de casa pe zi tine frigul iernii departe! Viata este prea scurta pentru a sari

0 Read full article Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o
Bucătărie

Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o

Nu mai e mult pana la Paste asa ca, daca petreci aceasta sarbatoare acasa, ar fi bine sa incepi deja

0 Read full article Prăjitură cu Banane – O prăjitură delicioasă și simplu de făcut
Bucătărie

Prăjitură cu Banane – O prăjitură delicioasă și simplu de făcut

Va sugerez o reteta deliciosa a prajiturii „Infinit” cu banane. Dupa cum stiti, bananele sunt bogate in elemente benefice pentru

0 Read full article Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Bucătărie

Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

In acest articol Echipa noastra iti dezvaluie cateva secrete utile despre cum se face lasagna in casa. Lasagna e cunoscuta

0 Read full article Pizza de casă – Așa se prepară cea mai delicioasă pizza
Bucătărie

Pizza de casă – Așa se prepară cea mai delicioasă pizza

Am hotarat sa public reteta mea de pizza deoarece toti cei care au gustat au fost incantati spunandu-mi ca atunci

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

0 Comments 8 martie
Folosirea eficienta a spatiului

Folosirea eficienta a spatiului

0 Comments 7 martie
Aranjamente florale la tine acasă

Aranjamente florale la tine acasă

0 Comments 5 martie
Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

0 Comments 2 martie
Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

0 Comments 28 februarie
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

0 Comments 27 februarie
Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

0 Comments 25 februarie
Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

0 Comments 24 februarie
Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

0 Comments 24 februarie
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

0 Comments 21 februarie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!