Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Cum sa fac tarta cu somon
Bucătărie

Cum sa fac tarta cu somon

Bunicutza 17 martie 0 comments

Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca pizza), insotita de un bitter.

Dificultate: mica

Timp de pregatire si de coacere: 35 min.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200gr de aluat foietaj;
  • 300gr de filé de somon;
  • 8 linguri de lapte;
  • 1 ou;
  • 1 galbenus de ou;
  • patrunjel proaspat;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

  1. Incepe cu patrunjelul; toaca-l marunt si pune-l deoparte;
  2. Intinde aluatul, ia o tortiera unge-o cu apa iar deasupra pune hartie de copt;
  3. Cu o furculita gaureste aluatul pe ici pe colo si imprastie somonul tocat peste care pune ceva sare si piper;
  4. Intr-un castron bate oul, galbenusul si laptele, condimenteaza cu sare si adauga patrunjelul tocat;
  5. Toarna acest continut peste somon;
  6. Pune tortiera in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 20- 25 minute;
  7. Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o felii.

 Pofta buna!

BONUS: Cum sa fac spuma de morcovi

Din categoria “cum sa fac reteta”, ehipa eCumSa iti dezvaluie o reteta simpla despre cum sa spuma de morcovi. Moale si delicata, acesta spuma originala sarata va incanta gusturile celor mai exigenti.

Dificultate: mica

Timp de pregatire si de coacere: 45 min.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 700 gr de morcovi;
  • 2 oua;
  • 2 foi de gelatina;
  • 3 dl de frisca;
  • 50 gr de unt;
  • sare si piper dupa gust.

 Cum sa fac spuma de morcovi: curata, cojeste si rade morcovii. Intr-o oala, topeste untul la foc mic, adauga morcovii, toarna o jumatate de pahar de apa calduta si lasa sa fiarba 15- 20 de minute. Odata gata, lasa amestecul sa se raceasca si adauga galbenusul si gelatina anterior inmuiata in apa rece si apoi stoarsa.

Cu un tel sau cu mixerul, bate albusurile spuma cu un pic de sare si, separat, bate si frisca. Incorporeaza frisca si albusurile la preparatul de morcovi amestecand usor iar apoi condimenteaza cu sare si piper. Umezeste patru castronele, toarna spuma de morcovi cat sa le umpli si niveleaza suprafata cu o lingura de lemn.

Las-o la frigider timp de 2 sau 3 ore apoi serveste rece. Pofta buna!

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Parfumul - Poarta orice parfum dar fii sigura ca il aplici discret
Next article Rețetă de Spaghetti - Simplu și Rapid de Preparat
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Bucătărie

Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile

Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și

0 Read full article Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Bucătărie

Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat

Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale

0 Read full article Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Bucătărie

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare

0 Read full article Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos
Bucătărie

Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos

Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali. Tortul cu

0 Read full article Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare
Bucătărie

Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare

“Înțeleptul învață din greșelile altora, deșteptul învață din greșelile proprii, iar prostul nu învață niciodată”. Task: până la sfârșitul articolului

0 Read full article Orez brun cu legume, picant și delicios
Bucătărie

Orez brun cu legume, picant și delicios

Incomparabil mai sănătos față de orezul alb, orezul brun sau integral se remarcă printr-un conținut ridicat de vitamine din grupul

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

0 Comments 25 mai
Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

0 Comments 17 mai
Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 10 mai
Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

0 Comments 3 mai
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 25 aprilie
Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

0 Comments 17 aprilie
Cum sa fac iaurt de casa

Cum sa fac iaurt de casa

0 Comments 10 aprilie
Parfumurile La Rive – top cele mai bune parfumuri

Parfumurile La Rive – top cele mai bune parfumuri

0 Comments 6 aprilie
Cum sa fac ostropel de pui – Rețetă Delicioasă și Rapidă

Cum sa fac ostropel de pui – Rețetă Delicioasă și Rapidă

0 Comments 3 aprilie
Cele mai importante lucruri într-o firmă de curățenie din Iași

Cele mai importante lucruri într-o firmă de curățenie din Iași

0 Comments 2 aprilie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!