Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca pizza), insotita de un bitter.
Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 35 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 200gr de aluat foietaj;
- 300gr de filé de somon;
- 8 linguri de lapte;
- 1 ou;
- 1 galbenus de ou;
- patrunjel proaspat;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Incepe cu patrunjelul; toaca-l marunt si pune-l deoparte;
- Intinde aluatul, ia o tortiera unge-o cu apa iar deasupra pune hartie de copt;
- Cu o furculita gaureste aluatul pe ici pe colo si imprastie somonul tocat peste care pune ceva sare si piper;
- Intr-un castron bate oul, galbenusul si laptele, condimenteaza cu sare si adauga patrunjelul tocat;
- Toarna acest continut peste somon;
- Pune tortiera in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 20- 25 minute;
- Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o felii.
Pofta buna!
BONUS: Cum sa fac spuma de morcovi
Din categoria “cum sa fac reteta”, ehipa eCumSa iti dezvaluie o reteta simpla despre cum sa spuma de morcovi. Moale si delicata, acesta spuma originala sarata va incanta gusturile celor mai exigenti.
Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 45 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 700 gr de morcovi;
- 2 oua;
- 2 foi de gelatina;
- 3 dl de frisca;
- 50 gr de unt;
- sare si piper dupa gust.
Cum sa fac spuma de morcovi: curata, cojeste si rade morcovii. Intr-o oala, topeste untul la foc mic, adauga morcovii, toarna o jumatate de pahar de apa calduta si lasa sa fiarba 15- 20 de minute. Odata gata, lasa amestecul sa se raceasca si adauga galbenusul si gelatina anterior inmuiata in apa rece si apoi stoarsa.
Cu un tel sau cu mixerul, bate albusurile spuma cu un pic de sare si, separat, bate si frisca. Incorporeaza frisca si albusurile la preparatul de morcovi amestecand usor iar apoi condimenteaza cu sare si piper. Umezeste patru castronele, toarna spuma de morcovi cat sa le umpli si niveleaza suprafata cu o lingura de lemn.
Las-o la frigider timp de 2 sau 3 ore apoi serveste rece. Pofta buna!