Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca pizza), insotita de un bitter.
Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 35 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 200gr de aluat foietaj;
- 300gr de filé de somon;
- 8 linguri de lapte;
- 1 ou;
- 1 galbenus de ou;
- patrunjel proaspat;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
- Incepe cu patrunjelul; toaca-l marunt si pune-l deoparte;
- Intinde aluatul, ia o tortiera unge-o cu apa iar deasupra pune hartie de copt;
- Cu o furculita gaureste aluatul pe ici pe colo si imprastie somonul tocat peste care pune ceva sare si piper;
- Intr-un castron bate oul, galbenusul si laptele, condimenteaza cu sare si adauga patrunjelul tocat;
- Toarna acest continut peste somon;
- Pune tortiera in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 20- 25 minute;
- Scoate tarta din cuptor, las-o sa se raceasca si tai-o felii.
Pofta buna!
BONUS: Cum sa fac spuma de morcovi
Din categoria “cum sa fac reteta”, ehipa eCumSa iti dezvaluie o reteta simpla despre cum sa spuma de morcovi. Moale si delicata, acesta spuma originala sarata va incanta gusturile celor mai exigenti.
Dificultate: mica
Timp de pregatire si de coacere: 45 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 700 gr de morcovi;
- 2 oua;
- 2 foi de gelatina;
- 3 dl de frisca;
- 50 gr de unt;
- sare si piper dupa gust.
Cum sa fac spuma de morcovi: curata, cojeste si rade morcovii. Intr-o oala, topeste untul la foc mic, adauga morcovii, toarna o jumatate de pahar de apa calduta si lasa sa fiarba 15- 20 de minute. Odata gata, lasa amestecul sa se raceasca si adauga galbenusul si gelatina anterior inmuiata in apa rece si apoi stoarsa.
Cu un tel sau cu mixerul, bate albusurile spuma cu un pic de sare si, separat, bate si frisca. Incorporeaza frisca si albusurile la preparatul de morcovi amestecand usor iar apoi condimenteaza cu sare si piper. Umezeste patru castronele, toarna spuma de morcovi cat sa le umpli si niveleaza suprafata cu o lingura de lemn.
Las-o la frigider timp de 2 sau 3 ore apoi serveste rece. Pofta buna!
Similar Articles
Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și
Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă
Daca vrei sa gatesti ceva neobisnuit, incearca mancarea mexicana. Printre mancarurile tipice ale acestei culturi sunt si nachos, o gustare
Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos
Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali. Tortul cu
Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare
“Înțeleptul învață din greșelile altora, deșteptul învață din greșelile proprii, iar prostul nu învață niciodată”. Task: până la sfârșitul articolului
Orez brun cu legume, picant și delicios
Incomparabil mai sănătos față de orezul alb, orezul brun sau integral se remarcă printr-un conținut ridicat de vitamine din grupul