Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Cum sa fac iaurt de casa
Bucătărie

Cum sa fac iaurt de casa

Crina 10 aprilie 0 comments

Esti satula sa tot inghiti iaurturile cu diverse grupe de E-uri din comert; de la cele de capsuni colorate cu extract de pureci rosii la cele cu adaos de faina sau de gelatina??? In acest mic ghid virtual Echipa noastra iti da cateva sfaturi despre cum se face iaurtul de casa.

  • Dificultate: redusa.
  • Timp de preparare: 10 min.

Ingrediente:

  • 2 l de lapte proaspat de vaca ( bio);
  • 1 maia formata din 100 g de iaurt bio;
  • 4 lingurite de smantana bio ( care va face ca iaurtul sa devina mai dens si mai cremos).

Este bina ca laptele si iaurtul bio sa aiba acelasi continut de grasime.

Cum sa fac iaurt de casa:

Iaurtul de casa se poate obtine atat din lapte fiert cat si din lapte nefiert. In cazul in care pregatesti iaurtul cu lapte nefiert, neprocesat chimic acesta isi patreaza proprietatile nutritive iar digestia va fi mai rapida, deci va fi un efort mai mic pentru stomac; singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile.

Incalzeste laptele cateva minute sau cateva secunde, in functie de temperatura folosita, amesteca-l cu maiaua formata din iaurt si smantana, acopera bine vasul si pastreaza la cald pana se coaguleaza ( 6-7 ore); prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa asemanatoare smantanii.

Daca doresti sa prepari iaurtul de casa din laptele fiert; fierbe laptele iar cand este caldut ( nu fierbinte!) procedeaza exact ca mai sus. Se poate pastra la frigider aproximativ 10 zile.

Daca-ti plac iaurturile cu fructe, prepara un pireu din fructe proaspete si adauga-l pe langa iaurtul facut in casa, aromeaza-l cu dulceata facuta de tine ori indulceste-l cu miere.

Pofta buna!

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Parfumurile La Rive – top cele mai bune parfumuri
Next article Cum sa fac o supa rece și delicioasă?
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Care este diferenţa între infuzie şi decoct?
Sfaturi Practice

Care este diferenţa între infuzie şi decoct?

M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 . Cea mai rapidă metodă de

0 Read full article O gustare completă cu iaurt
Sfaturi Practice

O gustare completă cu iaurt

Imi doresc ca pe Sfaturile Bunicii sa gasiti informatii utile si interesante, asa ca pe langa sfaturile practice pe care

0 Read full article Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Bucătărie

Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat

Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale

0 Read full article Prăjitură cu înghețată, fără coacere – alegerea ideală pentru zilele călduroase de vară
Bucătărie

Prăjitură cu înghețată, fără coacere – alegerea ideală pentru zilele călduroase de vară

Prăjitura cu înghețată este perfectă pentru acele zile caniculare în care nu dorim decât să ne răcorim cu un desert

0 Read full article Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Bucătărie

Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile

Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și

0 Read full article Ce poți face din făina de hrișcă? Chec!
Bucătărie

Ce poți face din făina de hrișcă? Chec!

În loc de Introducere… vă prezint Încheierea. Dacă vă convinge, putem continua. Ingrediente: 200g făină de hrișcă 3 linguri zahăr

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

0 Comments 17 august
Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

0 Comments 10 august
Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 3 august
Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

0 Comments 25 iulie
Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 17 iulie
Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

0 Comments 10 iulie
Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

0 Comments 3 iulie
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!