In acest articol Echipa noastra iti sugereaza reteta unei delicioase supe de vara: supa de rucola si busuioc. A sosit momentul retetelor de vara care trebuie sa fie reci, usoare si rapide, iar supa de rucola si busuioc indeplineste toate aceste caracteristici.
Pregateste aceasta supa rece din timp si pastreaz-o in frigider pana in momentul servirii ca prim fel ori toarn-o in pahare si serveste-o, cu paiul, impreuna cu aperitivul.
- Dificultate: redusa
- Timp de pregatire: 10 min.
Ingrediente pentru 3 persoane:
- 1/2 l de supa de pui ( strecurata de grasime);
- 4 legaturi de rucola tanara si curata ( cea matura poate fi amaruie);
- o legatura de busuioc frunze;
- 50 g de seminte de pin;
- 1 dl de smantana sau iaurt grec;
- sare si piper dupa gust.
Cum sa fac supa rece de rucola si busuioc:
Incalzeste supa de pui si pune in aceasta rucola si busuiocul, apoi lasa sa se racoreasca 3- 4 minute in afara focului, pe un ochi stins al aragazului.
Toarna totul in vasul unui robot de bucatarie ori intr-un blender, adauga semintele de pin si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena, completeaza cu smantana si mixeaza inca putin. Potriveste de sare si piper si conserva supa de rucola si busuioc in frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!
BONUS: Cum sa fac salata caprese – salata de vara
Echipa noastra iti propune o originala varianta de salata caprese pregatita cu rosii alungite si branza de capra; o salata de vara, gustoasa, proaspata si hranitoare. Citeste acest articol si invata cum se face o salata caprese originala.
- Dificultate: redusa
- Timp de pregatire: 10 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 12 rosii alungite, bine coapte, de aproximativ aceeasi dimensiune;
- 150 g de branza de capra;
- busuioc proaspat;
- ulei extravirgin de masline;
- sare si piper dupa gust.
Cum sa fac salata caprese:
Spala si usuca rosiile cu un servetel de bucatarie, taiele pe jumatate, deschide-le ca pe carte si sareaza usor. In fiecare rosie pune o bucata de branza de capra si completeaza cu 2 frunze de busuioc. Condimenteaza cu ulei de masline si piper negru si serveste.
Pofta buna!
Similar Articles
Sfaturi pentru conserve reușite, de la o gospodină începătoare
“Înțeleptul învață din greșelile altora, deșteptul învață din greșelile proprii, iar prostul nu învață niciodată”. Task: până la sfârșitul articolului
Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert
Vara, dulcele la moda este, desigur, inghetata. Te-ai gandit vreodata sa o pregatesti in casa folosind ingrediente naturale, fara conservanti?
Tort cu ananas și migdale – un desert atât de bun încât se topește în gură
Tortul cu ananas și migdale are un gust delicios. Îmi place atât de mult, încât îl prepar ori de câte
Prăjitură cu smântână și budincă – un desert suculent, moale și cremos
Am gustat prima dată prăjitura cu smântână și budincă anul trecut, la ziua cumnatei mele. Mi-a plăcut atât de mult
O gustare completă cu iaurt
Imi doresc ca pe Sfaturile Bunicii sa gasiti informatii utile si interesante, asa ca pe langa sfaturile practice pe care
Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10
Iti plac merele? Iti plac placintele? Ei bine in acest articol Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci o delicosa