Iti plac merele? Iti plac placintele? Ei bine in acest articol Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci o delicosa placinta cu mere dat fiind faptul ca este sezonul merelor: bune, sanatoase si destul de ieftine ( daca sunt romanesti).
Cum sa fac placinta cu mere:
Ingrediente:
- 100gr de zahar pudra;
pentru aluat:
- 450- 500gr de faina;
- 150ml de apa clocotita ( cescuta);
- 150ml de ulei;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 lingurita de bicarbonat ( stins cu otet sau suc de lamaie);
pentru umplutura:
- 3 lingurite de scortisoara;
- 100gr de zahar ( de preferat brun);
- 2kg de mere.
Cum se face placinta cu mere:
Curata merele de coaja si da-le pe razatoare. Adauga zaharul si scortisoara si caleste-le pana cand nu mai lasa zeama, apoi lasa-le la racit. Intre timp amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta pana cand vei obtine o coca destul de moale, dar ferma.
Imparte aluatul obtinut in 2 parti. Intinde fiecare parte pe masa infainata astfel incat sa obtii o foaie la fel de mare ca tava de cuptor. Pune prima foaie in tava, aseaza merele peste aceasta, uniformizeaza stratul de mere si acopera cu cealalta foaie.
Cu ajutorul unei furculite inteapa placinta din loc in loc si da-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Dupa 30 de minute verifica daca placinta e coapta cu ajutorul unei scobitori; infige scobitoarea in placinta, daca nu ramane nici un pic de coca pe scobitoare placinta este gata si poate fi scoasa din cuptor.
Placinta se lasa la racit si se presara cu zahar pudra. Pofta buna!