Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă
Bucătărie

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

Crina 25 mai 0 comments

In acest mic ghid virtual Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci legume murate in mod corect. Cu siguranta ai mancat, cel putin odata, muraturi: de la castraveti, la arpagic trecand apoi la delicioasele mixuri de legume murate; conservarea alimentelor in otet este una dintre cele mai bune tehnici pentru conservarea legumelor.

In continuare Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci legume murate in mod corect. Atata timp cat conservarea legumelor in otet este considerata corecta si nu dauneaza sanatatii este necesar sa urmezi cateva reguli de baza.

Daca te hotarasti sa conservi legume, tine minte ca acestea contin multa apa si, prin urmare, trebuie eliminata prin fierbere impreuna cu otetul astfel incat sa se mentina gradul de aciditate al acestuia, care este de aproximativ 6%. Reguli de baza pentru cum se fac muraturile:

  1. Legumele de conservat in otet trebuie sa fie proaspete si de buna calitate; la fel trebuie sa fie si oala/ cratita in care fierbi apa cu otetul; prefera o oala de otel inoxidabil.
  2. Pentru conservarea legumelor este mai bine sa folosesti otet de vin alb sau de miere.
  3. Printre alimentele care pot fi conservate in otet se numara: castravetii, ceapa, gogosarii, varza rosie, sfecla rosie, dovleceii, gogonelele, telina, morcovii, conopida, dar si ansoa si macroul.

Cum se fac muraturile

Spala bine toate legumele si taie-le in bucati mici. Pune apoi o oala/ cratita cu otet, apa, sare si zahar pe foc, lasa sa fiarba, dupa care adauga legumele si lasa-le sa fiarba timp de 10 minute. Dupa acest timp ia cratita de pe foc, strecoara legumele, lasa-le sa se raceasca iar apoi aseaza-le in borcane.

Acopera apoi legumele din borcane cu otet de gatit filtrat ( de preferat de vin alb de 6%), inchide bine borcanele si sterilizeaza-le prin fierbere a bain-marie ( circa 30 de minute); lasa apa si borcanele sa se raceasca, scoate apoi borcanele, usuca-le si pune-le in camara pentru cel putin 30 de zile inainte de servire.

Dupa o luna poti savura muraturile si mixurile de legume preparate de tine.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Rețetă de Plăcintă cu Mere - O Prăjitură de Nota 10
Next article Ruladă cu Nutella - Un desert Rapid și Delicios
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10
Bucătărie

Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

Iti plac merele? Iti plac placintele? Ei bine in acest articol Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci o delicosa

0 Read full article Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Bucătărie

Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile

Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și

0 Read full article Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți
Bucătărie

Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți

Prăjitura cu fructe de pădure îți încântă papilele gustative. Este cremoasă și răcoroasă și are, de asemenea, un gust deosebit.

0 Read full article Cum sa fac ostropel de pui – Rețetă Delicioasă și Rapidă
Bucătărie

Cum sa fac ostropel de pui – Rețetă Delicioasă și Rapidă

Din categoria “cum sa fac o reteta” iti sugeram o reteta delicioasa, usor digerabila care se potriveste de minune cu

0 Read full article Care este diferenţa între infuzie şi decoct?
Bucătărie

Care este diferenţa între infuzie şi decoct?

M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 . Cea mai rapidă metodă de

0 Read full article Cum sa fac tarta cu somon
Bucătărie

Cum sa fac tarta cu somon

Va prezentam astazi o reteta delicioasa cu somon preluata din bucataria italiana. Se serveste ca aperitiv, taiata felii ( ca

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios

Ruladă cu Nutella – Un desert Rapid și Delicios

0 Comments 3 iunie
Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

0 Comments 25 mai
Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

0 Comments 17 mai
Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac lasagna – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 10 mai
Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

Cum sa fac inghetata cu cafea – reteta desert

0 Comments 3 mai
Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

Cum sa fac nachos acasa – Rețetă Rapidă și Delicioasă

0 Comments 25 aprilie
Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

Cum sa fac o supa rece și delicioasă?

0 Comments 17 aprilie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!