Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut
Bucătărie

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Crina 25 iunie 0 comments

Ce e mai bun decat o supa de pui cu taitei de casa sau o farfurie de paste proaspete facute in casa?! In zilele noastre, din cauza timpului, sunt putine persoanele care stau sa faca paste proaspete in casa sau taitei de casa si totusi, daca facem doua calcule vom vedea ca nu trebuie sa dispunem de foarte mult timp pentru a face taitei de casa: avem nevoie de cateva minute pentru framantarea aluatului, 30 de minute cat il lasam sa se odihneasca, apoi il intindem intr-o foaie cat putem de subtire, il rulam si-l taiem. Sa vedem aceasta reteta delicioasa, usoara si relativ rapida de taitei de casa.

  •  Dificultate: scazuta
  •  Timp de pregatire: 45-50 min.

  Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 ou;
  • 100 gr de faina;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura de ulei extravirgin de masline sau de apa calduta.

Cum facem taiteii de casa:

Se pune faina intr-un castronel mai mare sau pe masa de lucru, se face o gaura in centru acesteia in care punem oul si praful de sare.

Batem oul cu o furculita si incorporam incet faina apoi framantam cu mainile din exterior spre interior si, daca este necesar, mai adaugam faina.

Dupa ce am obtinut un aluat compact si elstic, care nu se mai lipeste, il invelim in folie alimentara si-l lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Intindem apoi aluatul, cu sucitorul, pe suprafata de lucru presarata cu faina.

Intindem cat de mult putem pana ce obtinem o foaie subtire peste care presaram, cu mana, putina faina; faina face ca aluatul sa nu se prinda cand il taiem si sa se desfaca mai usor taiteii. Rulam apoi foaia si incepem sa taiem fasii subtiri de cca 2-3 mm.

Daca ii fierbem proaspeti punem taiteii pe un fund de lemn ii lasam cateva minute sa se usuce, ii scuturam delicat de faina si ii fierbem 4-5 minute in apa clocotita cu sare; daca vrem sa-i punem la uscat sa-i folosim pe viitor, intindem taiteii pe o coala de hartie si ii punem intr-un loc uscat si racoros ( nu in frigider!). Acest aluat poate fi taiat si folosit ca foi pentru lasagna sau ca orice alt tip de paste proaspete.

Spor la treaba! 

Trebuie sa ne amintim sa dam cu faina si pe lama cutitului inainte de a taia aluatul pentru a nu se lipi, la fel se procedeaza si cu sucitorul, fundul pe care punem taiteii si coala pe care-i lasam la uscat.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Cum se fac Bigné - Rețetă Originală Bigné
Next article Rețetă Pancakes - Cele mai Gustoase Clătite Americane
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos
Bucătărie

Tortul cu avocado și ciocolată te poate ajuta să slăbești – acest desert este cu adevărat sănătos

Știai că există și prăjituri sănătoase? Prăjiturile sănătoase nu sunt făcute cu făină, produse lactate sau îndulcitori artificiali. Tortul cu

0 Read full article Care este diferenţa între infuzie şi decoct?
Sfaturi Practice

Care este diferenţa între infuzie şi decoct?

M-am gândit că aveţi nevoie de puţin ajutor pentru a elucida acest mister 🙂 . Cea mai rapidă metodă de

0 Read full article Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10
Bucătărie

Rețetă de Plăcintă cu Mere – O Prăjitură de Nota 10

Iti plac merele? Iti plac placintele? Ei bine in acest articol Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci o delicosa

0 Read full article Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară
Bucătărie

Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

Astazi iti prezentam o reteta de baklava turceasca, un dulce delicios preparat cu aluat de placinta sau aluat foietaj, fructe

0 Read full article O gustare completă cu iaurt
Bucătărie

O gustare completă cu iaurt

Imi doresc ca pe Sfaturile Bunicii sa gasiti informatii utile si interesante, asa ca pe langa sfaturile practice pe care

0 Read full article Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile
Bucătărie

Pogacele cu jumări – rețetă tradiționale, veche de ani de zile

Pogacele cu jumări pregătire după această rețetă sunt foarte fragede. Eu le fac mereu iarna, pentru că atunci am și

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

Ciorba radauteana – Reteta Originala din 1979

0 Comments 17 august
Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

0 Comments 10 august
Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

Rețetă Delicioasă de Pâine de Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 3 august
Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

Salata de Pui Aromata – Rețetă Rapidă

0 Comments 25 iulie
Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

Baklava Turceasca – Rețetă Delicioasă de Baklava, Făcută în Casă. Iată cum se prepară

0 Comments 17 iulie
Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

Spaghetti Alla Carbonara – Rețetă Originală Delicioasă

0 Comments 10 iulie
Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

0 Comments 3 iulie
Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

Rețetă de Tăiței De Casă – Rapid și Simplu de Făcut

0 Comments 25 iunie
Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

Cum se fac Bigné – Rețetă Originală Bigné

0 Comments 17 iunie
Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

Pizza Romana – O Pizza Pe Gustul Tuturor

0 Comments 10 iunie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!