Cine nu a auzit niciodata de faimoasele paste carbonara?! Spaghetti alla carbonara sunt foarte gustoase, usor de pregatit si destul de economice cu care, cu siguranta ii vei impresiona pe cei dragi.
Carbonara se face, in general cu spaghetti, dar se pot folosi si alte tipuri de pasta lunga cum ar fi vermicelli sau bucatini. In continuare Echipa noastra iti ofera reteta originala de spaghetti alla carbonara si te sfatuieste cum se fac pastele carbonara.
Sfaturi
Reteta originala de paste carbonara nu prevede utilizarea smantanii; este suficient sa amesteci bine cascavalul cu ouale pentru a obtine cremozitatea potrivita facand astfel ca spaghetti alla carbonara sa aiba mai putine calorii, insa daca doresti, este o posibila alternativa pe care o poti incerca, cum, de asemenea, este si varianta de carbonara care implica utilizarea a 50 de grame de pecorino si 50 de grame de parmezan ras.
Putina istorie: Originea pastelor carbonara este oarecum impartita: unii o atribuiesc Carbonarilor ( arzatori de carbune) din Umbria care ar fi facut-o cunoscuta romanilor in secolul al nouasprezecelea iar altii sustin ca ar fi fost inventata de Ippolito Cavalcanti, un nobil napoletan care a publicat reteta de spaghetti alla carbonara intr-una din cartile sale.
Se zvoneste, de asemenea, ca reteta de spaghetti alla carbonara a luat nastere in timpul celui de-al doilea razboi mondial cand americanii au dus in Italia mari cantitati de bacon si praf de oua, alimente care faceau parte din ratiile militare; astfel, din inspiratia bucatarilor, au luat nastere pastele carbonara, un fel de mancare simplu si gustos.
Ingrediente pentru paste carbonara pentru 4 portii:
- 150 gr de bacon taiat cubulete sau pancetta affumicata a cubetti ( se gaseste la Mega Image);
- 2 linguri de ulei;
- 100 gr de cascaval pecorino ras;
- 350 gr de spaghetti;
- 3 galbenusuri + 1 ou intreg;
- sare si piper dupa gust.
Cum se fac spaghetti alla carbonara:
Pune o oala cu apa cu sare si putin ulei pe foc si, cand apa fierbe, adauga pastele; fierbe-le atata timp cat este indicat pe cutie. Intre timp taie baconul cubulete ( sau daca ai gasit pancetta este perfect) pune-l intr-o tigaie cu ulei si prajeste-l pana cand grasimea acestuia a devenit transparenta si usor crocanta; singe focul si lasa sa se raceasca usor.
Intr-un bol de sticla bate ouale, adauga cascavalul pecorino si pier ( dupa gust) si, in momentul cand ai scurs pastele adauga si baconul prajit; gusta sosul astfel obtinut si, daca este necesar, condimenteaza cu sare.
Cand sunt fierte al dente, scurge pastele ( nu cumva sa le faci dus rece), adauga-le peste sos, in bol si amesteca-le bine.
Serveste pastele carbonara imediat si, daca este necesar, mai adauga cascaval ras si piper negru macinat. Pofta buna!