Cine a spus ca salata se consuma doar vara?! Ideal ar fi ca salata sa nu lipseasca niciodata de la masa. Pentru o viata sanatoasa si pentru o alimentatie echilibrata este recomandat sa consumam o salata pe zi, la pranz sau seara, in functie de timpul fiecaruia.
Asadar, daca nu ai gasit inca o reteta de salata consistenta, rapida si aromata, Echipa noastra iti propune aceasta reteta de salata de pui aromata si te sfatuieste cum se face salata de pui aromata.
Ingredientele necesare pentru salata de pui aromata sunt:
- 350 gr de piept de pui;
- salata verde mixta;
- 1 fenicul;
- 1 morcov;
- 2 linguri de capere;
- o tija de tulpina de telina;
- 1 lingura de amestec de condimente: fenicul, cimbru, boabe de ienupar, putin sofran;
- 1 crenguta de patrunjel;
- 1 catel de usturoi sau 1 salota;
- sare dupa gust;
- ulei extravirgin de masline;
- 1/2 ceasca de otet balsamic;
- 2 linguri de maioneza light.
Cum se face salata de pui aromata:
Pune amestecul de condimente si usturoiul intr-un pahar si adauga otetul balsamic. Lasa sa se odihneasca pentru cateva ore. Gateste carnea de pui pe gratar, apoi taie-o cubulete si condimenteaza-o cu putin ulei extravirgin de masline si cu otetul aromat. Apoi spala bine salata verde si taie-o.
Curata morcovul de coaja si spala-l impreuna cu telina si feniculul apoi taie-le julienne. Combina toate ingredientele intr-un bol mare, transparent, potriveste de sare, adauga ulei extravirgin de masline, dupa gust, caperele si amesteca bine. Serveste salata de pui aromata garnisita cu patrunjel. Pofta buna!