In acest mic ghid virtual Echipa noastra propune o reteta de paine de casa ideala pentru persoanele cu putina experienta in bucatarie si putin timp la dispozitie si te sfatuieste cum sa faci paine acasa.
Ingrediente pentru paine de casa:
- 380 gr de faina;
- 225 gr de apa calduta;
- 9 gr de drojdie uscata;
- 9 gr de sare;
- 5 gr de zahar.
Cum sa fac painea acasa:
Intr-un castron amesteca zaharul, drojdia uscata si jumatate din cantitatea de faina. Mestecand cu o mana adauga apa calduta, sarea si, putin cate putin, cantitatea de faina ramasa. Cand coca se dezlipeste de marginile castronului, pune-o pe masa de lucru presarata cu faina cu framanta-o pentru cam 8 minute.
Pune aluatul de paine la dospit, intr-un contenitor, acopera-l si pune-l intr-un loc cald ferit de curent ( circa 30 de grade), in cuptorul stins al aragazului de exemplu. Lasa-l la dospit 15-20 de minute.
Apasa aluatul si da-i forma rotunda iar cu un cutit bine ascutit si cu lama uda fa-i o incizie profunda de 1 cm in forma de cruce. Se aseaza aluatul de paine intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptorul neincalzit in prealabil cu oala micuta de apa calda. Painea se coace 45 de minute la temperatura de 200 de grade.
Pofta buna!
Cum sa fac braduti de Craciun din ciocolata – reteta dulciuri de Craciun
Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun asa ca probabil va ganditi deja cu ce dulciuri pregatite in casa sa-i cuceriti pe cei mici iar, in acest sens, Echipa noastra va vine in ajutor cu acest articol in care va sfatuieste cum sa faceti dulciuri de Craciun si cum se fac bradutii de ciocolata. Bradutii de ciocolata sunt o reteta foarte usor de realizat care, cu siguranta, va incanta papilele copiilor rautaciosi.
Pentru a realiza deliciosi braduti de ciocolata de Craciun aveti nevoie de:
- 300 gr de biscuiti,
- 150 gr de unt,
- 200 gr de ciocolata amaruie,
- 2 linguri de rom/ esenta de rom,
- 2 oua,
- 100 gr de zahar,
- glazura alba deja gata si bombonele de zahar colorate pentru impodobirea bradutilor.
Cum sa fac dulciuri de Craciun – braduti de ciocolata
Se maruntesc biscuitii, apoi se topeste ciocolata cu untul la bain-marie. La ciocolata topita astfel se adauga biscuitii maruntiti, zaharul, romul si ouale si se amesteca bine. Din acest aluat faceti mici conuri pe care sa le imbracati in folie de aluminiu alimentara si le puneti in congelator pentru 3 ore.
Dupa acest timp se scot conurile din congelator, se impodobesc cu glazura alba sau frisca si bilute de zahar colorate. Ce parere aveti? Nu-i asa ca sunt geniali?
Pofta buna si sarbatori fericite!