In cartea de bucate de pe site-ul nostru nu putea lipsi reteta originala de Pizza Margherita. Pizza Margherita a fost creata in 1889 la Napoli in onoarea reginei Margherita care era in vizita.
Urmand sfaturile noastre despre cum se face blatul de pizza va fi simplu sa pui pe masa o sanatoasa, crocanta si gustoasa pizza margherita. Si… cum poti sa nu insotesti o asemenea delicatete de pizza cu o bere rece?
In continuare Echipa noastra iti da reteta originala de pizza margherita si te sfatuieste cum sa faci pizza margherita.
Pentru condimentarea blatului de pizza ai nevoie de:
- ulei de masline,
- sare,
- 300 de grame de pulpa de rosii ( passata di pomodoro),
- busuioc proaspat,
- 300 de grame de mozzarella,
- oregano.
Aceste ingrediente iti ajung sa faci 4 pizza in 10 minute plus 25 de minute, timpul de coacere. Odata ce ai pregatit aluatul de pizza, intinde-l pe hartie de copt cu ajutorul sucitorului si aranjeaza-l intr-o tava.
Condimenteaza pizza cu pulpa de rosii ( scursa de suc daca e prea apoasa), adauga un varf de cutit de sare si condimenteaza cu ulei de masline din abundenta.
Da pizza la cuportul preincalzit la 250 de grade pentru 25 de minute. Cu cateva minute inainte de terminarea timpului de coacere adauga mozzarella taiata cubulete ( sau parmezan) si cateva foi de busuioc umezite in apa.
Dupa coacere presara pizza margerita cu oregano uscat si serveste-o langa o bere rece.
Pofta buna!
Cum se fac biscuitii pentru Craciun – biscuiti decorativi
O alta varianta originala de a decora bradul de Craciun sau o idee de un cadou de Craciun sunt biscuitii decorativi: biscuiti pentru Craciun de diferite forme.
Zilele trecute v-am sfatuit cum se fac figurinele de Craciun din turta dulce iar astazi va vom invata cum se fac bicuitii decorativi pentru Craciun, de agatat in bradul de Craciun sau de savurat cu familia si prietenii alaturi de o cana cu ciocolata calda; biscuitii pentru Craciun, decorativi, inveliti in celofan decorat cu o fundita rosie pot fi un cadou de Craciun original si delicios.
In continuare Echipa noastra va propune reteta de biscuiti decorativi pentru Craciun si va sfatuieste cum se fac biscuitii pentru Craciun.
Pentru a face biscuiti pentru Craciun aveti nevoie de:
- 100 de grame de unt la temperatura camerei,
- 200 de grame de faina,
- 100 de grame de zahar,
- 2 galbenusuri de ou,
- o lamaie.
Cum se fac biscutii pentru Craciun – biscuiti decorativi:
Amestecati toate ingredientele si coaja rasa de lamaie pana ce obtineti un aluat neted si omogen; formati o minge pe care s-o infasurati in folie alimentara si o dati la frigider pentru 30 de minute.
Intindeti apoi aluatul de biscuti pana ce obtineti o foaie de aluat de 50 mm, decupati cu formele de biscuiti din comert sau folositi-va imaginatia si un cutit: faceti biscuiti in forma de brad, stea, clopotel, ingeras si tot ceea ce tine de Craciun. Asezati biscutii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180 de grade pentru 15 minute. Odata copti biscuitii ii puteti decora cu orice tip de glazura sau zahar pudra.
Pentru a obtine biscuiti de ciocolata pentru Craciun inlocuiti 30 de grame de faina cu 30 de grame de cacao amara. Puteti pregati acesti biscuiti in orice ocazie folosind diferite forme.
Sarbatori fericite!