Se spune ca o prajitura de casa pe zi tine frigul iernii departe! Viata este prea scurta pentru a sari peste desert, mai ales cand poti alege dintre 10 retete prajituri de casa delicioase! Odata ce le-ai incercat pe toate, nu vei dori sa mai renunti la ele.
Fursecuri cu ciocolata
Iata o reteta de prajituri de casa delicioase si rapid de facut!
Ingrediente:
Pentru aceste fursecuri ai nevoie de:
200 gr unt nesarat, 1 cana zahar brun, 1/2 cana zahar tos, 2 lingurite esenta de vanilie, 2 oua, 2 3/4 cani faina, 1 lingura praf de copt, 3/4 lingura sare, 2 cani fulgi de cicolata.
Mod de preparare:
Frecam untul cu cele doua tipuri de zahar pana devine usor si pufos. Adaugam ouale si esenta de vanilie. Intr-un bol separat amestecam faina, praful de copt si sarea, adaugam untul frecat cu zahar si fulgii de ciocolata si amestecam bine pana la obtinerea unui aluat omogen.
Formam bile de aluat de cca 2 cm diametru si le asezam in tava, pe o foaie de copt, la distanta de aproximativ 2 cm.
Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace timp de 10 – 12 minute.
Biscuiti cu unt de arahide
Iata o reteta de prajituri de casa pe care o vei adora, fiind ideala pentru sezonul rece.
Ingrediente:
Ai nevoie de 2 1/2 cani faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1 cana unt nesarat topit, 1 cana zahar tos, 1 cana zahar brun, 2 oua, 1 1/2 cana unt de arahide cremos.
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol frecam untul cu cele doua tipuri de zahar pana se obtine o compozitie pufoasa. Adaugam pe rand ouale si amestecam foarte bine dupa fiecare.
Punem untul de arahide si continuam sa amestecam pana la obtinerea unui amestec neted si pufos. Se adauga treptat faina si amestecam pana la omogenizare si obtinerea unui aluat usor lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se tine la rece timp de o ora.
Pe o tava de copt in care am pus hartie pergament se aseaza fursecurile, la distanta de 2 cm. Pe fiecare fursec se poate face cu furculita un model.
Coacere: Preincalzim cuptorul la 160 de grade C si coacem 15 – 18 minute.
Cea mai buna reteta de prajituri de casa – jumi-juma
Ingrediente:
Pentru aluatul brownie aveti nevoie de 1/2 cana unt topit, 3/4 cana zahar tos, 1/2 cana cacao, 2 oua, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 cana faina, 1/2 lingura sare. Pentru aluatul cu fulgi de ciocolata aveti nevoie de 1/2 cana unt topit, 1/2 cana zahar brun, 1/4 cana zahar tos, 1 ou mare, 1 lingura esenta de vanilie, 1 1/2 cana faina, 1/1 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 1 cana fulgi de ciocolata, sare de mare grunjoasa pentru decor.
Mod de preparare: Pregatiti doua tavi mari de copt cu hartie pergament. Intr-un bol mare faceti aluatul brownie: se freaca untul topit cu zahar si cacao, se pun ouale si vanilia si se amesteca pana cand compozitia devine lucioasa. Se adauga faina si sarea si se omogenizeaza.
Se tine la rece 20 de minute, timp in care se pregateste aluatul cu fulgi de cicolata: intr-un alt bol mare se freaca untul cu cele doua tipuri de zahar pana se obtine o compozitie usoara si pufoasa. Se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca.
Punem apoi faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si se amesteca bine. Adaugam acum fulgii de ciocolata si omogenizam. Urmeaza sa asamblam fursecurile jumi-juma, folosind cate o bucatica din cele doua aluaturi obtinute.
Luam o bila de aluat brownie si una de aluat cu fulgi de cicolata si le rotim impreuna pana la obtinerea unei bile jumi-juma. Se pun in tava pe foaia de copt la 2 cm distanta. Se aplatizeaza si se presara sarea de mare grunjoasa.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 160 grade C si coaceti maxim 10 minute.
Prajituri de casa fara coacere – oreo cu crema
Ingrediente: Ai nevoie de 1/2 cana unt topit, 1/2 cana zahar tos, 1/2 cana zahar brun, 1 lingura esenta de vanilie, 1 cana faina de migdale, 1/2 lingura sare, 2/3 cana fulgi de ciocolata, 24 biscuiti oreo, 1 cana fulgi de ciocolata mici, 1 cana fulgi de cicolata, 1 lingura ulei de cocos, 1/4 cana bombonele mici pentru decor.
Mod de preparare: Pregatiti o tava marede copt cu hartie pergament. Intr-un bol mare se freaca untul topit cu cele doua tipuri de zahar si esenta de vanilie.
Adaugati apoi faina de migdale, sarea si fulgii de ciocolata mici. Desfaceti biscuitii oreo, incercand sa pastrati crema intacta.
Puneti 2 lingurite din aluatul pregatit pe jumatatea oreo cu crema si adaugati celalalt biscuit oreo, fara crema. Puneti intr-un bol fulgii de cicolata si uleiul de cocos si incalziti-i in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, pana la topire. Inmuiati jumatate din sandvisurile cu biscuiti oreo si puneti-i pe foaia de copt.
Presarati deasupra bombonele colorate pentru decor.
Se tine la frigider: timp de 1 ora, pana cand se intareste ciocolata.
Tortul presarat cu bombonele
Iata o reteta de prajituri de casa pe care nu ai cum sa nu o iubesti!
Ingrediente: Aveti nevoie de 1 cana unt topit, 3/4 cana zahar brun, 3/4 cana zahar tos, 2 oua, 2 lingurite esenta de vanilie, 2 2/3 faina, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 2 cani fulgi de ciocolata plus inca o mana pentru decor, 1/4 cana bombonele curcubeu plus inca o mana pentru decor, 1 cana inghetata de vanilie.
Mod de preparare: Pregatiti o tava rotunda pentru blaturi de tort cu hartie de copt. Intr-un bol mare mixati untul cu cele doua tipuri de zahar pana devine usor si pufos. Adaugati apoi ouale si vanilia si amestecati bine. Puneti faina, praful de copt si sarea si omogenizati pana la combinarea perfecta. Se aseaza aluatul in tava si se presara o mana de fulgi de cicolata deasupra.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 160 grade C si coaceti cca 25 de minute, sau pana cand prajitura devine aurie.
Dupa coacere, se lasa la racit si se transfera pe un platou pentru torturi. Se serveste taiat in pana cu inghetata de vanilie.
Biscuiti de ciocolata si dovleac
Acesti biscuiti sunt de departe una dintre cele mai potrivite retete de prajituri de casa pentru sezonul rece.
Ingrediente: Aveti nevoie de 2 1/4 cana faina, 1 lingura praf de copt, 1 lingura condiment pentru placinta de dovleac, 1/2 lingura sare, 1 cana unt nesarat topit, 3/4 cana zahar brun, 1/2 cana zahar tos, 3/4 cana piure de dovleac, 1 ou, 2 lingurite esenta de vanilie, 2 cani fulgi de ciocolata menaj.
Mod de preparare: Pregatiti doua tavi mari de copt cu hartie pergament. Intr-un bol mic, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, condimentul de dovleac si sarea.
Intr-un bol mare, frecati untul cu cele doua tipuri de zahar pana devine moale si pufos. Adaugati piureul de dovleac, oul si vanilia si omogenizati. Se pune acum amestecul de faina si, in final, fulgii de ciocolata. Aluatul se tine la frigider cel putin 30 de minute.
Se formeaza bile de cca 2 cm si se aseaza pe hartia de copt la 2 cm distanta unele de altele.
Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C si se coace cca 12 minute.
Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata
Iata o alta reteta delicioasa cu unt de arahide, una dintre cele mai bine retete de prajituri de casa, ideala pentru sezonul rece!
Ingrediente: Aveti nevoie de 2 1/4 cana faina, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 3/4 cana unt topit, 3/4 cana zahar tos, 3/4 cana zahar brun, 1/2 cana unt de arahide cremos, 2 oua mari, 1 lingura esenta de vanilie, 1 cana fulgi de ciocolata, 1/2 cana fulgi arahide, 1 cana unt de arahide cremos.
Mod de preparare: Se pregatesc doua tavi mari cu hartie de copt. Intr-un bol mediu amestecam faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt bol frecam untul cu cele doua tipuri de zahar pana devine usor si pufos. Adaugam untul de arahide si amestecam.
Punem pe rand ouale si incorporam apoi si vanilia. Adaugam apoi treptat amestecul de faina si omogenizam pana la obtinerea unui aluat tare, uscat. Adaugam fulgii de ciocolata si pe cei de arahide si amestecam bine cu o spatula de cauciuc. Punem in tava pe foaia de copt fursecurile la distanta de 2 cm.
Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade C si se coace 10 – 12 minute.
Fursecuri cu gem
Iata un desert delicios si estetic si una din retelete de prajituri de casa care nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta de Craciun.
- Ingrediente: Aveti nevoie de 1 3/4 cana de faina, 1/2 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 3/4 cana unt topit, 1/2 cana zahar tos, 1 ou, 1 lingura esenta de vanilie, 1/3 cana gem asortat pentru umplerea fursecurilor.
- Mod de preparare: Pregatiti doua tavi de copt cu hartie pergament. Intr-un bol mare se amesteca faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol se freaca untul cu zaharul pana devine moale si pufos. Adaugam oul, vanilia si ingredientele uscate si amestecam pana la obtinerea unui aluat omogen. Se formeaza bile de aluat de cca 2 cm diametru, se pun in tava de copt si, in fiecare, se formeaza cate o adancitura cu degetul, suficient de mare pentru a pune o lingurita mica de gem.
- Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C si se coace timp de 13 – 14 minute.
Prajituri cu zahar sau turta dulce colorata
Dintre toate retetele de prajituri de casa, turta dulce este de departe cea mai potrivita pentru sezonul rece, ea fiind adorata de cei mici.
Ingrediente: Pentru aluatul de turta dulce aveti nevoie de 3 cani de faina, plus inca o mana, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 1 cana unt topit, 1 cana zahar tos, 1 ou, 1 lingura esenta de vanilie, 1 lingura lapte. Pentru glazura colorata de deasupra aveti nevoie de 1 cana unt totpit, 5 cani zahar pudra, 1/ cana smantana, 1/2 lingura esenta de migdale, 1/4 lingura sare, colorant alimentar dupa dorinta.
Mod de preparare: Intr-un bol mare amestecati faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol mare se freaca untul cu zaharul pana devine pufos si moale.
Adaugati oul, laptele si vanilia si continuati sa amestecati, dupa care, treptat, incorporati amestecul de faina. Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru o ora. Pe o suprafata de lucru curata presaram o mana de faina si intindem o foaie de aluat, groasa de 5 mm grosime. Taiem formele de turta dulce, le punem in tava de copt si le tinem in congelator pentru 10 minute.
Intre timp ne ocupam de glazura colorata. Intr-un bol mare frecam untul pana devine neted si pufos, adaugam zaharul pudra si mixam foarte bine. Adaugam smantana, esenta de migdale si sarea si continuam sa amestecam pana la omogenizare completa.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 160 de grade C si coaceti intre 8 si 10 minute.
Dupa racire se decoreaza dupa dorinta cu glazura colorata cu colorantul alimentar.
Fursecuri cu ciocolata si menta
Iata o reteta de prajituri de casa ideala pentru cei care iubesc combinatia dintre cicolata si menta.
Ingrediente: Aveti nevoie de 1 cana unt topit, 1 cana zahar brun, 1/2 cana zahar tos, 2 oua, 1 lingura esenta de vanilie, 3 cani faina, 1 1/2 lingura praf de copt, 1/2 lingura sare, 1 cana fulgi de ciocolata, 1 cana bucati de ciocolata cu menta marunt taiate.
Mod de preparare: Intr-un bol mare se freaca untul cu cele doua tipuri de zahar pana devine moale si pufos. Adaugam ouale, vanilia si continuam sa amestecam.
Adaugam treptat ingredientele uscate si omogenizam foarte bine. La final incorporam fulgii de ciocolata si bucatile de ciocolata cu menta. Folosind o lingura medie formam bile de aluat pe care le asezam in tava, pe foaie de copt la distanta de cca 2 cm.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti 10 – 12 minute.