Aceasta reteta este delicioasa. Daca va place ciocolata in mod special, branza si cocosul atunci va recomand aceasta prajitura. Prajitura aceasta are o textura mai densa, mai ciocolatoasa. Am gasit aceasta reteta pe LALENA, arata grozav de bine si mi-am zis sa o incerc si eu.
Nu mi-a parut rau de aceasta incercare pentru ca ceea ce a iesit a fost minunat. In aproximativ doua ore dupa ce am terminat prajitura nu a mai ramas nimic, am mancat tot si am mai fi vrut daca mai era.
Ingrediente necesare:
- 250g branza de vaci
- 50g nuca de cocos
- 160g zahar(50g pentru bilute, 60g pentru blat, 50g pentru glazura)
- 6 oua
- 5 linguri amidon alimentar (3 linguri pentru bilute, 2 linguri pentru blat)
- 150g ciocolata neagra/amaruie (50g pentru blat, 100g pentru glazura)
- 2 linguri faina
- 3 linguri cacao pudra
- 120ml lapte
- 25g unt
- un varf de lingurita de sare pentru blat
- un varf de lingurita praf de copt
- 1 esenta vanilie
Cele 250g de branza le amestecam cu 5og cocos, 50g zahar, 2 galbenusuri, 3 linguri fara varf de amidon. Se amesteca bine pana cand totul devine o pasta. Din compozitia astfel obtinuta formam bilute si le aranjam intr-o tava rotunda asternuta cu hartie de copt si unsa cu putin unt.
Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru. Dupa aceasta amestecam ingredientele pentru blat: 2 linguri de faina, 2 linguri amidon, 3 linguri de cacao si praful de copt. Apoi trecem la batutul oualor. Eu am adus aici o imbunatatire pentru ca am separat ouale si am batut prima data albusurile unde am pus si sarea iar mai apoi am adaugat galbenusurile si la final cele 60g zahar.
Aici am mai adaugat 50g ciocolata topita pe aburi si esenta de vanilie. Peste aceasta compozitie am adaugat ingredientele uscate pe care le-am amestecat mai devreme. Aceasta compozitie o turnam peste bilutele de branza avand grija sa acoperim bilutele perfect cu blatul. Daca nu sunt acoperite luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare biluta de branza.
Cuptorul il programam la 180 grade si il lasam la preincalzit. Cand este cald punem tava cu prajitura si o lasam aproximativ 30 de minute. Cand prajitura este gata ne apucam sa pregatim glazura pentru ca trebuie turnata peste prajitura calduta. Intr-un ibric punem 120ml lapte, 50g zahar, 25g unt si amestecam iar cand incepe sa fiarba o mai lasam cateva minute.
Apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma. Turnam glazura fierbinte peste prajitura si lasam prajitura sa se raceasca dupa care poate fi servita.