Ingrediente
1 kg de carne de oaie, 2 morcovi, 1 radacina de telina, 2 vinete, 3 cepe, sare, piper proaspat macinat, 2 dovlecei, 3 linguri bulion de rosii, 100ml vin alb sec, 200ml supa de legume.
Mod de preparare
Carnea, curatata si spalata, se taie fasii potrivite.Se prajeste carnea la foc iute, in tigaie cu putin ulei, ca sa se sigileze tot sucul in interior. Se taie ceapa curatata in felii groase. Se curata morcovii, dovlecei, vinetele, telina si se taie felii groase.
Intr-o tava, puneti ceapa, morcovul, dovleceii, telina, vinetele si bucatile de carne.Se toarna vinul, uleiul ramas de la prajirea carnii si supa de legume. Deasupra se pune bulionul, iar ca totul sa aiba o aroma speciala, se adauga cimbru, sare, piper si rozmarin.
Se acopera si se da la cuptor 2-2,5 ore. Dupa o ora la foc mai iute tocana se aeriseste, ridicand capacul si verificand nivelul lichidelor.