Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut
Bucătărie

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

Crina 21 februarie 0 comments

Crenvurstii sunt considerati una dintre cele mai ieftine mancaruri, cu toate astea nu ne putem plicti de ei. Ii regasim cel mai des in hot-dog sau simpli,serviti cu mustar sau ketchup. Dar de ce sa nu ii reinventam pentru a ii putea servi si altfel? Va propunem cateva retete in speranta sa le incercati. Crenvursti cu prune

Ingrediente:

– 0,5 kg crenvursti
– 200 gr prune uscate
– 200 gr de bacon afumat
– ulei Prima data se pun prunele intr-un vas cu apa.

Dupa ce acestea se umfla, se taie pe lungime, dar nu pana la capat si se scot samburii. Apoi crenvurstilor li se indeparteaza pielita. Acestia se taie in doua sau trei bucati si se pun la fiert.

La sfarsit crenvurstii fierti se aseaza in prunele taiate si se invelesc cu o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru sustinere si se preajesc in ulei pana cand se rumenesc. Se servesc calzi. Pot fi serviti pe un platou alaturi de salata si alte preparate.

1 Crevursti cu cascaval

Ingrediente:
– 7-8 crenvursti
– 150 gr de cascaval
– 2 linguri de mustar
– 7-8 felii de bacon
– putin unt topit

Crenvurstii se pun in apa clocotita, dar nu se lasa sa fiarba. Cand sunt incalziti se scot si se taie in lungime, dar nu pana la capat. Se ung cu putin mustar. Apoi se taie cascavalul in fasii, care se introduce in crevursti. Pe deasupra fiecaruia se va aseza o felie de bacon.

Din nou pentru sustinere se vor folosi scobitori. Se pun intr-o tava, se ung cu putin unt topit si se lasa in cuptor timp de 10 minute. Ne dam seama ca sunt gata dupa baconul facut si dupa cascavalul topit.

2 Crenvursti cu sos de rosii

Ingrediente:
– 7-8 crenvursti
– o sticla medie de bulion sau suc de rosii
– o ceapa
– 1 lingura de unt
– sare si piper
– condimente(oregano, busuioc) Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o lingura de unt si doua de apa.

Se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert pana cand se obtine un sos. Se aduaga condimente si se sareaza si pipereza. Crenvurstii se fierb in apa clocotita, se taie bucati si apoi se adauga in sosul de rosii. Se mai lasa un pic dupa care se trag la o parte si se servesc.

 

3 Tarta cu crenvursti

Ingrediente:
– un pachet de foietaj congelat
– 400 de gr de crenvursti
– 1 legatura de ceapa verde
– 2 linguri de ulei
– 200 gr cascaval
– 1 galbenus de ou
– sare,piper

Primul lucru, se decongeleaza aluatul, iar intre timp se porneste cuptorul la o temperatura ridicata pana cand acesta e aproape incins. Crenvurstii se taie cubulete, iar apoi intr-o tigaie incinsa cu ulei se prajesc. Se adauga si ceapa taiata marunt. Acesta se caleste putin, se adauga sare si piper si se lasa impreuna cu crenvurstii deoparte.

Peste ceapa si crenvursti, dupa ce s-au racit, se adauga si cascavalul taiat cubulete. Separat, se taie forme patrate din foietaj de circa 10×10 cm. Pe fiecare din patrate se pune cate o parte din compozitie, se impaturesc pe diagonala si se preseaza putin la mijloc.

Apoi se aseaza toate patratele de foietaj implute intr-o tava si se ung cu putin galbenus de ou deasupra. Se lasa la cuptor circa 25-30 de minute.

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Supa-crema de rosii
Next article Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?
Read all articles

Similar Articles

0 Read full article Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă
Bucătărie

Pizza Margherita – Rețetă Rapidă, Delicioasă

In cartea de bucate de pe site-ul nostru nu putea lipsi reteta originala de Pizza Margherita. Pizza Margherita a fost

0 Read full article Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat
Bucătărie

Rețetă de Spaghetti – Simplu și Rapid de Preparat

Iti sugeram azi o reteta deliciosa despre cum sa gatesti spaghetti pe care o poti incerca fie folosind spaghetti integrale

0 Read full article Tort cu mere și budincă – un desert gustos, apetisant și ușor de preparat
Bucătărie

Tort cu mere și budincă – un desert gustos, apetisant și ușor de preparat

Tortul cu mere și budincă este atât de gustos, încât poate fi servit chiar și la o masă festivă. În

0 Read full article Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți
Bucătărie

Prăjitură cu fructe de pădure – un desert răcoros, apreciat atât de copii, cât și de adulți

Prăjitura cu fructe de pădure îți încântă papilele gustative. Este cremoasă și răcoroasă și are, de asemenea, un gust deosebit.

0 Read full article Castraveţi şi ardei graşi muraţi
Bucătărie

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

E vremea murăturilor, a vinului, a recoltelor, sperăm cât mai bogate. Cămara fiecărei gospodine trebuie să fie plină de astfel

0 Read full article Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă
Bucătărie

Cum Se Pun Murăturile – Rețetă Simplă și Rapidă

In acest mic ghid virtual Echipa noastra te sfatuieste cum sa faci legume murate in mod corect. Cu siguranta ai

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

0 Comments 8 martie
Folosirea eficienta a spatiului

Folosirea eficienta a spatiului

0 Comments 7 martie
Aranjamente florale la tine acasă

Aranjamente florale la tine acasă

0 Comments 5 martie
Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

0 Comments 2 martie
Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

0 Comments 28 februarie
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

0 Comments 27 februarie
Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

0 Comments 25 februarie
Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

0 Comments 24 februarie
Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

0 Comments 24 februarie
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

0 Comments 21 februarie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!