angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

crenvursti-cascaval

Crenvurstii sunt considerati una dintre cele mai ieftine mancaruri, cu toate astea nu ne putem plicti de ei. Ii regasim cel mai des in hot-dog sau simpli,serviti cu mustar sau ketchup. Dar de ce sa nu ii reinventam pentru a ii putea servi si altfel? Va propunem cateva retete in speranta sa le incercati. Crenvursti cu prune

Ingrediente:

– 0,5 kg crenvursti
– 200 gr prune uscate
– 200 gr de bacon afumat
– ulei Prima data se pun prunele intr-un vas cu apa.

Dupa ce acestea se umfla, se taie pe lungime, dar nu pana la capat si se scot samburii. Apoi crenvurstilor li se indeparteaza pielita. Acestia se taie in doua sau trei bucati si se pun la fiert.

La sfarsit crenvurstii fierti se aseaza in prunele taiate si se invelesc cu o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru sustinere si se preajesc in ulei pana cand se rumenesc. Se servesc calzi. Pot fi serviti pe un platou alaturi de salata si alte preparate.

1 Crevursti cu cascaval

Ingrediente:
– 7-8 crenvursti
– 150 gr de cascaval
– 2 linguri de mustar
– 7-8 felii de bacon
– putin unt topit

Crenvurstii se pun in apa clocotita, dar nu se lasa sa fiarba. Cand sunt incalziti se scot si se taie in lungime, dar nu pana la capat. Se ung cu putin mustar. Apoi se taie cascavalul in fasii, care se introduce in crevursti. Pe deasupra fiecaruia se va aseza o felie de bacon.

Din nou pentru sustinere se vor folosi scobitori. Se pun intr-o tava, se ung cu putin unt topit si se lasa in cuptor timp de 10 minute. Ne dam seama ca sunt gata dupa baconul facut si dupa cascavalul topit.

2 Crenvursti cu sos de rosii

Ingrediente:
– 7-8 crenvursti
– o sticla medie de bulion sau suc de rosii
– o ceapa
– 1 lingura de unt
– sare si piper
– condimente(oregano, busuioc) Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o lingura de unt si doua de apa.

Se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert pana cand se obtine un sos. Se aduaga condimente si se sareaza si pipereza. Crenvurstii se fierb in apa clocotita, se taie bucati si apoi se adauga in sosul de rosii. Se mai lasa un pic dupa care se trag la o parte si se servesc.

 

3 Tarta cu crenvursti

Ingrediente:
– un pachet de foietaj congelat
– 400 de gr de crenvursti
– 1 legatura de ceapa verde
– 2 linguri de ulei
– 200 gr cascaval
– 1 galbenus de ou
– sare,piper

Primul lucru, se decongeleaza aluatul, iar intre timp se porneste cuptorul la o temperatura ridicata pana cand acesta e aproape incins. Crenvurstii se taie cubulete, iar apoi intr-o tigaie incinsa cu ulei se prajesc. Se adauga si ceapa taiata marunt. Acesta se caleste putin, se adauga sare si piper si se lasa impreuna cu crenvurstii deoparte.

Peste ceapa si crenvursti, dupa ce s-au racit, se adauga si cascavalul taiat cubulete. Separat, se taie forme patrate din foietaj de circa 10×10 cm. Pe fiecare din patrate se pune cate o parte din compozitie, se impaturesc pe diagonala si se preseaza putin la mijloc.

Apoi se aseaza toate patratele de foietaj implute intr-o tava si se ung cu putin galbenus de ou deasupra. Se lasa la cuptor circa 25-30 de minute.

Alte informații utile:

gaze-de-la-fasole
Bucătărie

Ce SĂ PUI ÎN FASOLE ca sa nu te mai BALONEZI – Bunicile Știau ACEST TRUC

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ
Bucătărie

Adaugă acest INGREDIENT în Butoi DUPA 1 SAPTĂMÂNĂ! Acesta este SECRETUL pentru ZEAMA de VARZĂ să fie LIMPEDE până în PRIMPAVARĂ

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale
Bucătărie

Uite cum poți curăța perfect oalele de inox, să arate ca noi, fără chimicale

Gatitul la aburi
Bucătărie

Gatitul la aburi

cartofi-prajiti
Bucătărie

Când pui sare pe cartofii prăjiți: motivul pentru care nu iți ies crocanți ca la restaurant

castraveti-murati
Bucătărie

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă
Bucătărie

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

sufleu-cu-vinete
Bucătărie

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

spaghete-carne-ciuperci
Bucătărie

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

supa-crema-rosii
Bucătărie

Supa-crema de rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Chifle pufoase cu mac
Rețete

Cele mai bune chifle cu mac: secretul pentru un aluat pufos

Asigurați-vă că încercați să coaceți aceste chifle cu...

Read more
clatite delicioase
Rețete

Clătite DELICIOASE – cu UNT și VANILIE. Nu te mai saturi de ele!

Clătitele sunt un deliciu universal să zic așa,...

Read more
Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline
Sănătate

Nutriționist Mihaela Bilic: „Nu fugiți de SLĂNINA de PORC” – Uite care sunt CALITĂȚILE care o fac SUPERIOARĂ uleiului de măsline

Slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism...

Read more
Lipii subtiri coapte
Rețete

Ai nevoie de făină și apă clocotită: pentru lipii delicioase, făcute în tigaie

Aceste lipii vor fi un plus grozav la...

Read more
Prajitura cu mere - o reteta veche
Prăjituri

Prăjitură cu mere – o rețetă veche de 30 de ani

Pentru oamenii moderni, prajitura cu mere este un...

Read more
Slanina in ceapa
Rețete

Slăninuță fragedă, pregătită în ceapă: o rețetă veche

Pentru a nu folosi diferiți coloranți alimentari pentru...

Read more
Racituri de porc
Rețete

Bunica m-a învățat cum să fac RĂCITURI (PIFTIE) de porc – de ce nu trebuie să arunci grăsimea

Odinioară adoram cum pregătea bunica piftia și întotdeauna...

Read more
Marinada de casa pentru peste
Rețete

Marinadă pentru pește: uite cum o fac eu – 2 dintre cele mai bune rețete de casă

În această rețetă, vreau să împărtășesc cu voi...

Read more
Tocinei de varza
Rețete

Tocinei leneși, cu varză și chefir – delicios, simplu și rapid

Pentru a face un întreg munte de tocinei...

Read more
Papanasi de casa cu gem si smantana
Rețete

Rețeta mamei mele – papanași pufoși, preparați în câteva minute

Rețetă din carnetul bunicii! Papanasi cu brânză, pufosi...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară