Azi vom găti pentru cei dragi un preparat special si anume, sufleu de vinete cu carne tocată
Ingredientele necesare pentru 4 porţii:
- o vânătă mare [500gr]
- 2 cepe, 500gr cartofi făinoşi
- un căţel de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- 400 gr carne tocată de preferinţă amestec[porc+vită]
- 250 gr lapte
- 4 linguri amidon alimentar
- 150gr smântână
- un ou
- 2 roşii cărnoase
- sare după gust
- un praf cimbru, piper, boia de ardei
Mod de preparare:
1. Se fierb cartofii în coajă, în apă fierbinte, şi când s-au înmuiat, se scurg de apă , se lasă să se răcească şi se taie felii de cca 1cm grosime.
2. Vânăta se spală bine, se taie felii pe lungime, şi se prăjesc feliile uşor în ulei încins, apoi se scot pe o farfurie.
3. Se prăjeşte apoi în acelaşi ulei, timp de 5 minute, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, împreună cu amestecul de carne tocată şi condimente.
4. Scufundaţi roşiile câteva secunde în apă clocotită, apoi curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le felii tot de 1 cm grosime.
5. Ungeţi un vas termorezistent cu grăsime şi aşezaţi în rânduri alternante, vinete cartofi roşii şi carne tocată.
6. Se fierbe laptele şi se leagă cu amidonul, apoi se adaugă smântâna şi oul bătut.
7. Se toarnă amestecul peste legume şi carne, se codimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară, apoi se dă vasul la cuptorul încins în prealabil, timp de 45 de minute!
POFTĂ BUNĂ!