Sfaturile bunicii
Show Menu
  • Home
  • Minte și Suflet
  • Corp
    • Nutriție
    • Frumusețe
  • Modă
  • Sfaturi Practice
    • Sănătate
    • Bucătărie
    • Casă și grădină
  • Viata Eco
    • Recomandari
  • Gânduri adunate
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă
Bucătărie

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Anca 27 februarie 0 comments

Am decis sa va prezint aceasta reteta de prajitura Tosca reinterpretata pentru ca sunt foarte multe persoane care nu apreciaza macul in blatul prajiturilor. Aceasta varianta de Tosca are un blat alb si unul cu cacao, crema de vanilie si un strat delicios de ganache de ciocolata.

Este o reteta minunata, foarte usor de facut, foarte gustoasa si perfecta pentru persoanele care vor sa manance o prajitura Tosca buna dar sa nu contina mac.

Ingrediente pentru blatul alb:

  • 6 albusuri, 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina alba
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 gr fulgi de nuca de cocos

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 90 gr de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingura de cacao fina

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar, 1 zahar vanilat + esenta de vanilie
  • 600 ml de lapte
  • 15 gr de amidon de porumb
  • 100 gr unt, un praf de sare

Pentru topping aveti nevoie de 200 gr de ciocolata neagra sau cu lapte si 50 ml de smantana lichida.

Mod de preparare:

Blatul cu nuca de cocos – se mixeaza foarte bine albusurile pana devin o bezea ferma, adaugand zahar trepatat si un praf de sare. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza totul foarte bine. Atentie sa nu amestecati prea mult pentru ca se lasa bezeaua.

Puneti totul intr-o tava de 25×35 cm si coaceti 10 minute la 180 grade. Verificati cu scobitoarea inainte de a scoate din cuptor.

Blat de cacao – Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare dupa care se adauga galbenusurile, pe rand. Se adauga ingredientele uscate si cernute, se amesteca cu o spatula cu miscari de jos in sus pana devine omogen.

Totul se coace la 180 grade, timp de 15 minute, peste blatul cu nuca de cocos. Testati cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

Crema de vanilie – frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati 100 ml de lapte, amidonul si amestecati. Restul de lapte se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de oua. Se lasa la fiert pana cand crema devine omogena si consistenta. Se adauga extractul de vanilie si se lasa la racit, acoperita cu folie de plastic pentru a nu face crusta.

Cand inca este calduta, se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza foarte bine pana cand devine o crema aerata.

Pentru montarea prajiturii – se pune crema peste blaturi, se intinde uniform si se glazureaza cu ciocolata topita. Pentru ornare puteti folosi fulgi de ciocolata sau fulgi de cocos.

 

Daca vreti sa faceti totusi o Tosca originala (desi va garantez ca reteta prezentata de mine mai jos este una exceptionala) va recomand sa va uitati la un video foarte bun in care se explica pas cu pas cum se face,

Share Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Previous article Sufleu de vinete cu carne tocată - găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă
Next article Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!
Tags Rețete de Prăjituri
Read all articles

Similar Articles

2 Read full article Detoxifierea Organismului – Cum scapi de toxinele din corp
Bucătărie

Detoxifierea Organismului – Cum scapi de toxinele din corp

Asa cum mediul inconjurator suferan din cauza poluaraii, tot astfel si organismul este afectat de o mare cantitate de substante

0 Read full article O gustare completă cu iaurt
Bucătărie

O gustare completă cu iaurt

Imi doresc ca pe Sfaturile Bunicii sa gasiti informatii utile si interesante, asa ca pe langa sfaturile practice pe care

0 Read full article Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o
Bucătărie

Rețetă Tocană de Miel cu Cartofi – Cea mai Gustoasă Tocană Pe Care Am Încercat-o

Nu mai e mult pana la Paste asa ca, daca petreci aceasta sarbatoare acasa, ar fi bine sa incepi deja

0 Read full article Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane
Bucătărie

Rețetă Pancakes – Cele mai Gustoase Clătite Americane

In aproape orice serial ori film american le vezi, la ora micului dejun, ca sunt aduse frumos la masa suprapuse

0 Read full article Tort cu pișcoturi și ciocolată Milka – un tort fantastic, ușor de pregătit
Bucătărie

Tort cu pișcoturi și ciocolată Milka – un tort fantastic, ușor de pregătit

De acum, la fiecare eveniment important pe care îl voi petrece în familie voi pregăti tortul cu pișcoturi și ciocolată

0 Read full article Cum sa fac iaurt de casa
Bucătărie

Cum sa fac iaurt de casa

Esti satula sa tot inghiti iaurturile cu diverse grupe de E-uri din comert; de la cele de capsuni colorate cu

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

You can be first to leave a comment

See comments

Write a Comment

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii

  • Bucătărie
  • Casă și grădină
  • Corp
  • Frumusețe
  • Gânduri adunate
  • Minte și Suflet
  • Modă
  • Nutriție
  • Recomandari
  • Sănătate
  • Sfaturi Practice
  • Viata Eco

Ultimele noutati:

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

Castraveţi şi ardei graşi muraţi

0 Comments 8 martie
Folosirea eficienta a spatiului

Folosirea eficienta a spatiului

0 Comments 7 martie
Aranjamente florale la tine acasă

Aranjamente florale la tine acasă

0 Comments 5 martie
Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

Trucuri de slăbit fără o dietă drastică!

0 Comments 2 martie
Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

Atentie la indulcitorii artificiali: unii sunt mai răi decât zaharul!!!!

0 Comments 28 februarie
Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

Rețetă de prăjitură Tosca reinterpretată – cremoasă și pufoasă

0 Comments 27 februarie
Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

Sufleu de vinete cu carne tocată – găteşte cu drag de vrei să iţi iasă mâncarea gustoasă

0 Comments 25 februarie
Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

Spaghetti preparate în 15 minute – un adevărat deliciu

0 Comments 24 februarie
Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

Se apropie sezonul petrecerilor în aer liber. Te-ai pregătit?

0 Comments 24 februarie
3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

3 retete cu crenvursti – delicii ușor și rapid de făcut

0 Comments 21 februarie
Show more articles
Back to top
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2019 SfaturileBunicii.ro. Toate drepturile rezervate.

Close Window

Loading, Please Wait!

This may take a second or two. Loading, Please Wait!