Am încercat multe rețete de clătite și toate erau diferite. Căutam propria mea rețetă care să nu eșueze niciodată. Dacă aveți nevoie de o rețetă de clătite care cu siguranță va ieși bine, atunci citiți și salvați. Clătitele cu lapte sunt cele mai delicioase și subțiri, desigur pentru ca sunt moi si foarte pufoase.
Ingrediente pentru clatite:
- 2 ouă
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingură de zahăr
- 200 g de făină
- 500 ml de lapte
- ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g de brânză de vaci
- 1 lingură de zahăr vanilat
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 ou
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, amestecați ouăle, sarea și zahărul. Bateți bine, dar nu trebuie sa le bateti spuma.
- Adăugați făina cernută în porții mici și amestecați bine până la omogenizare.
- Adăugați laptele și amestecați până când obțineți un aluat lichid.
- Încingeți o tigaie și ungeți-o cu ulei. Folosind un polonic, turnați aluatul în tigaie și distribuiți-l uniform pentru a forma o clatita subțire. Prăjiți clătitele pe ambele părți până când sunt aurii.
Între timp, pregătiți umplutura. Într-un bol, amestecați brânza de vaci, zahărul vanilat, zahărul pudră și un ou până la omogenizare.
Când clătitele sunt gata, așezați umplutura pe marginea fiecărei clătite și împăturiți-o sub forma unui rulou.