Siropul de papadie are o multitudine de beneficii pentru sanatate si este foarte bine daca ati putea sa va faceti acest sirop acasa, nu sa-l cumparati de la magazin.
Daca il veti pregati acasa, siropul va fi natural, fara chimicale sau conservanti si va veti putea bucura de toate proprietatile florilor de papadie.
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 600 buc de flori de papadie
- 2.5 kg de zahar
- 2 litri de apa
- Jumatate de lingurita de sare de lamaie
Mod de preparare:
Smulgem petalele din florile de păpădie (sau le tăiem cu foarfeca Apoi, puneti petalele intr-un bol mare si umpleți-l cu apă rece și lăsați la infuzat timp de o zi. Acoperiti bolul cu folie alimentara.
Scurgeți apa printr-o sită într-o oală de gătit. Petalele nu mai sunt necesare, pot fi aruncate. Adăugați zahăr și sarea de lamaie în apa scursă.
Se pune pe aragaz, se lasa la fiert (amestecandu-se continuu pana se topeste zaharul) si se fierbe 20 de minute. Opriți și lăsați să se răcească.
Cand s-a racit, se pune la frigider, iar a doua zi se pune din nou pe aragaz si se fierbe 20 de minute. Tipul se ia in calcul dupa ce incepe sa clocoteasca.
Se repeta acelasi procedeu pentru 4 zile la rand. După ultima fierbere, turnați în borcane sterilizate și strangeti bine capacele.
Cand este fierbinte, siropul este destul de lichid iar cu toate acestea, când se răcește la temperatura camerei, devine gros ca mierea (și arată, de asemenea, foarte asemănator).
Nici nu știu cu ce să compar gustul, dar este mai bună decât mierea artificială vândută în magazine.