Urmatoarea reteta este explicata pas cu pas iar eu o gatesc mereu, chiar si de Paste pentru ca in familia mea nu se mananca carne de miel asa ca o inlocuiesc cu carnea de pui sau cu cea de vita.
Acest drob de pui sau rulada, cum vreti sa ii spuneti, poate fi gatit si in cuptor insa eu am ales sa il fac la abur pentru ca am testat noul multicooker pe care l-am cumparat. De asemenea, la modul cum am facut-o eu, poate fi si fiarta, pur si simplu.
Cantitatile de mai jos sunt pentru un singur drob, pentru 2 persoane pentru ca atat mi-a incaput mie in vasul de abur de la multicooker dar voi puteti mari cantitatile, mai ales daca vreti sa-l faceti la cuptor.
Ingrediente pentru drob:
- 300 gr de carne tocata de pui
- 3 oua
- 1 ceapa mare
- Ulei
- Sare, piper, condimente, verdeata tocata marunt
- 1 lingura de smantana
Mod de preparare:
Taiati ceapa cubulete mici si caliti-o pana devine transparenta. Carnea tocata se amesteca cu 1 ou crud, condimentele, smantana iar mai apoi se adauga ceapa calita si verdeata tocata fin.
Totul se amesteca din nou. Daca este prea moale, puteti adauga putin pesmet dar sa nu va faceti griji pentru ca in momentul gatirii aceasta se leaga. Cele 2 oua ramase se pun la fiert si se fierb tari.
Intindeti carnea in strat subtire, pe o folie de aluminiu iar in centru puneti cele doua oua fierte tari. Se ruleaza carnea si se infasoara bine in folia de aluminiu. Totul se pune la abur, timp de 50 de minute. Respectati indicatiile multicookerului vostru sau puneti-o la cuptor.
Lasati rulada sa se raceasca in folie dupa care puteti desface si servi. Pofta buna!