Pentru persoanele care nu iubesc carnea de miel/oaie aceasta reteta este alternativa ideala. Eu am pregatit un drob din carne de pui dar voi puteti pune carne de miel, daca va place, sau carne de porc.
Legumele din drob le puteti amesteca asa cum am facut eu, impreuna cu carnea, sau pe puteti pune in straturi peste carnea tocata. Eu am folosit si oua fierte, la fel ca la drobul clasic insa daca nu va plac, le puteti inlocui cu cascaval sau cu pastai verzi (ii da un gust deosebit).
Ingrediente necesare:
- 600-700 gr de carne de pui tocata
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 legatura de ceapa verde
- Verdeata proaspata – patrunjel si marar
- 3-4 oua fierte tari
- 1 ou crud
- Pesmet, sare, piper, condimente
Mod de preparare:
Tocati fin verdeata, ardeiul gras si ceapa verde iar morcovul dati-l pe razatoare. Puneti toate acestea peste carnea tocata + oul crud, condimentele si putin pesment in cazul in care compozitia este prea moale.
Luati o tava pentru chec si puneti jumatate din compozitie, intindeti totul bine si puneti ouale. Peste oua se adauga restul de carne si se baga la cuptor. Se lasa la 190 grade cam 45 de minute sau pana cand incepe sa faca o crusta frumoasa deasupra.
Se poate servi rece sau cald, in aperitiv sau ca gustare. Pofta buna!