Trebuie sa va spun inca de la inceput faptul ca pentru a obtine aceste culori minunate au am folosit oua cu coaja alba dar voi puteti folosi orice fel de oua doar ca veti obtine culori diferite.
Pentru a crea modele frumoase puteti folosi frunzulite de marar, de patrunjel, firicele de iarba, floricele, frunzulite de trifoi, bucatele de coji de ceapa sau servetele de hartie si chiar orez.
Ouale trebuie puse la fiert infasurate in tifon sau chiar dres (daca aveti vreun dres pe care nu-l folositi, spalati-l foarte bine si folositi bucati din el) si trebuie sa legati bine bucata de tifon pentru a fixa bine decorul.
Pentru a pregati oua frumoase de Paște aveti nevoie de:
- coji de ceapa rosie (adunate din timp)
- otet
- oua
- sare
Pentru a lipi bobitele de orez (daca vreti sa folositi) puteti uda oul inainte si il rulati prin orez. Acesta se va prinde de ou si il legati mai apoi in tifon.
Mod de pregatire:
Ouale se orneaza dupa bunul plac si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet + cojile de ceapa. Eu le-am strans din timp si puteti folosi doar coji de ceapa rosie sau le puteti combina.
Ouale se fierb pentru 7-8 minute in cojile de ceapa dupa care se scot si se lasa la racit. Abia mai apoi se desface tifonul si se ung ouale cu ulei pentru a straluci frumos.
Spor la treaba!