Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă pentru o cremă tartinabila sănătoasa de ciocolată cu brânză, care se prepară literalmente în câteva minute. Perfecta pentru micul dejun sau doar ca gustare la ceai. Are gust de crema de ciocolată (Nutella), nici copiii nu ghicesc că aici este de fapt brânză si o mănâncă cu plăcere.
Vom avea nevoie de:
- Brânză de vaci – 500 gr.
- zahăr – 50 gr.
- Ou – 1 buc.
- Sare – 1/3 linguriță.
- Bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță.
- Pudră de cacao – 20 gr. (2 linguri)
- Ciocolata – 100 gr.
- Unt – 50 gr.
Mod de preparare pas cu pas:
Folosim brânză de bună calitate, se adauga un ou, zahăr, sare, bicarbonat de sodiu (nu se va simti in brânză și nu va avea miros, dacă nu adaugati bicarbonat de sodiu, brânza nu se va topi).
Se bate cu un blender vertical pana se omogenizeaza, daca nu ai blender, treci branza printr-o sita.
Se pune intr-o baie de apa si se amesteca constant pana se topeste branza. Ar trebui să se transforme într-o compozitie lichidă, după 10 minute, nu mai mult.
Adaugati 1 baton de ciocolata, cu lapte sau amaruie, eu am adaugat ciocolata cu lapte si amestecati – ciocolata se topeste la bain marie sau la cuptorul cu microunde.
Apoi adaugam cacao si amestecam din nou bine, daca doriti, puteti adauga fie cacao, fie ciocolata.
Scoatem din baia de apa, adaugam untul, amestecam bine si turnam in forme, acoperim cu folie alimentara si o dam la frigider pana se intareste. Poftă bună!