Rulourile de peste pot fi servite in orice moment al zilei, la ocaziile speciale, de sarbatori sau pur si simplu atunci cand ai musafiri.
Aceste retete de rulouri aperitiv te vor ajuta sa pregatesti imediat ceva gustos pentru tine si cei dragi. Sunt sanatoase, satioase, bogate in nutrienti si foarte bune chiar si pentru curele de slabire.
Ingrediente pentru prima reteta:
- Hering afumat – 1 buc
- Cascaval- 40 g
- Unt – 30 g
- Măr dulce – jumătate
- Ou fiert – 1 buc
- Ceapa – 1/3
- Mărar
- Maioneză – 1 lingură
Ingrediente pentru a doua reteta:
- Hering afumat – 1 buc
- Cascaval – 90 g
- Unt – 50 g
- Piper negru
- Morcovi murati (puteti inlocui cu morcov fiert)
- Mărar
Ingrediente pentru treia reteta:
- Hering afumat – 1 buc
- Cascaval – 90 g
- Unt – 50 g
- Piper negru
- Castraveți murați in otet sau sare – 2 buc
Mod de preparare explicat pas cu pas:
Curățăm heringul ușor sărat, scoatem toate oasele, scoatem pielea și îl taiem file. În continuare, fiecare file trebuie bătut puțin.
Puteți folosi file ușor sărat gata făcut, dar îmi place mai mult să lucrez cu un hering întreg.
Prima reteta:
Amesteca cascavalul (puteti folosi chiar branza topita sau crema de branza), untul, marul, ceapa si o legatura de marar. Adăugați o lingură de maioneză și amestecați bine. Tăiați ceapa și mărul în cuburi mici.
Puneți umplutura pe fileul pregătit, împachetați-o strâns într-un rulou, apoi înfășurați-o în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, dar este mai bine să o lăsați peste noapte.
Chiar dacă pestele se desface în timpul procesului de rulare, nu este o problemă, totul se va lipi peste noapte și compozitia va deveni mai densă.
După ce a stat la frigider, scoateți și tăiați-l felii. Nimic nu se va rupe. Cel mai mult imi place aceasta varianta, heringul merge bine cu marul acru si branza topita.
A doua reteta:
Pentru a doua umplutură, amestecați cascavalul, untul și presărați piper negru măcinat.
Distribuiți umplutura pe file, puneti mărar, întindeți fâșii de morcovi marinați și înfășurați-o strâns într-un rulou. La fel ca prima rețetă, puneți-o la frigider pentru 2-3 ore, de preferință peste noapte.
Fac singura morcovi murați, dar daca nu ii aveti, îi puteți înlocui cu fâșii de morcovi fierți, de asemenea, iese foarte gustos.
Rulourile isi pastreaza bine forma si arata superb pe masa datorita morcovilor. Combinația este și ea foarte reușită, așa că recomand să o încerci!
A treia reteta:
Pentru a treia umplutură, baza este aceeași – cascaval și unt. De asemenea, nu uitați să adăugați ceva piper negru măcinat.
Distribuiți umplutura pe file, întindeți deasupra castravetele murați, înfășurați-l strâns într-un rulou și puneți-l la frigider.
În general, toate rețetele sunt foarte simple, cel mai dificil lucru este să procesezi heringul. Și dacă luați file gata făcut, atunci timpul de gătire se va reduce de cel puțin trei ori! Pregătește și încearcă, simplu, rapid și delicios!