Pasta de verdeturi sau adjika, cum este denumita deoarece este o reteta ruseasca, este minunata pentru a fi folosita in orice fel de mancare.
Veti vedea cat de aromata si intensa este iar eu o folosesc chiar si la ciorbe (dar varianta fara usturoi). Puteti reduce din cantitatea anumitor ingrediente sau le puteti exclude, daca nu sunt pe placul vostru. Hai sa vedem cum se prepara.
Ingrediente pentru 10 borcane de 250 ml:
- Pătrunjel – 400 de grame
- Mărar – 300 de grame
- Coriandru – 200 de grame
- Ardei iute – 200 de grame
- Ardei gras verde – 1,5 kilograme
- Usturoi – 200 de grame
- Sare – 60 de grame
- Zahăr – 15 grame
- Ulei de floarea soarelui – 50 de grame
- Oțet de mere – 2 linguri
Mod de preparare:
Spălați verdeața și treceți-o printr-o mașină de tocat carne.
Important: pentru ca aceasta compozitie să fie omogenă, verdeața trebuie trecută de două ori printr-o mașină de tocat carne. Restul ingredientelor trebuie trecute o dată!
Este necesar să îndepărtați toate semințele din ardeiul gras, iar din ardeiul iute, să îndepărtați doar codița și să treceți printr-o mașină de tocat carne în același mod.
Adăugați sare, zahăr, oțet de mere și ulei și amestecați totul bine.
Pentru ca toate aromele să se îmbine, adjika trebuie pusă la frigider timp de două zile și abia după aceea poate fi așezată în borcane si sterilizata!
Adjika verde se potrivește bine cu orice carne și, de asemenea, puteți pregăti cu ușurință un sos delicios și aromat din ea amestecând adjika cu maioneză.
Faceți măcar o porție mică de adjika verde pentru testare, vă va plăcea foarte mult. Poftă bună!