Cu siguranță nu ai gătit gatit, încă, astfel de crochete delicioase! O rețetă pentru o gustare delicioasa, de mâncat în timp ce vă uitați la serialul preferat.
Crochetele sunt extrem de bune, moi in interior si crocante la exterior si este pregătit atât de simplu încât oricine se poate descurca. Eu le-am modelat sub forma unor „betisoare” dar le puteti modela cum doriti. Dupa ce veti gusta prima data, veti renunta complet la ideea de a cumpara ceva asemanator, din comert și congelate. Veti vedea.
Să începem să gătim ceva delicios!
Ingrediente pentru crochete:
- cartofi – 3-4 buc (în funcție de mărime)
- cascaval/mozarella – 100 gr
- amidon – 4,5-5 linguri
- Sare si piper, dupa gust
- Verdeata proaspata (marar/patrunjel)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Fierbe cartofii până sunt moi, apoi zdrobeste-i pentru a obtine un piure. Dacă ai un rest din piureul de ieri, e grozav! Doar încălzeste-l puțin și apoi fa totul conform rețetei.
IMPORTANT: zdrobește cartofii cu grijă, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Dacă ai un blender, il poti folosi cu incredere.
În continuare, adăugăm un alt ingredient la cartofi – este cascavalul ras. Poti folosi orice – mozzarella, parmezan, cascaval – nu contează. Aceste batoane vor fi delicioase cu orice tip de brânză!
Apoi punem verdeata tocata, adaugam sare si piper dupa gust. Și apoi un alt ingredient este amidonul.
Fără el, bețișoarele se vor desface insa poti, desigur, să il inlocuiesti cu făină, dar nu va fi la fel. Prin urmare, este cel mai bine sa folosesti amidon.
Framanta aluatul și ruleaza-l într-un strat gros de 1 centimetru (aproximativ) – poti face asta pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina. Apoi taie în bețișoare subțiri și prajeste-le in uleiul foarte bine incins.
Asigura-te că pui bețișoarele pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Trebuie să mănânci imediat, cât timp bețișoarele sunt fierbinți pentru ca sunt extraordinare si, oricum, nu vor avea timp sa se raceasca. Poftă bună!