Este atât de delicios încât vrei să-l gătești în fiecare zi! Clatitele fragede de cartofi cu verdeata se pregatesc rapid, din ingrediente simple pe care, cu siguranta, le aveti prin frigider. Daca nu le-ati incercat inca, vi le recomand cu drag!
Împărtășesc rețeta asta cu voi pentru a va usura munca de dimineata, cand trebuie sa pregatiti rapid ceva la micul dejun.
Ingrediente de care aveti nevoie:
- 1 cartof mare sau 2 mai potriviti
- Ceapă verde – 1 legatura
- Pătrunjel – 1 legatura
- Ardei roșu – 1 bucată
- Ouă – 2 bucăți
- Chefir – 1 cană
- Sare, piper – dupa gust
- Brânză de vaci – 100 de grame
- Făină – 120-150 grame
- Praf de copt – 10 grame
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se toarna apa fierbinte si se lasa sa se inmoaie pentru cateva minute.
Într-un castron adânc, puneti ouăle, chefirul, un praf de sare și branza de vaci. Se toarnă făina, praful de copt și se amestecă totul bine.
Adaugati ceapa verde tocata marunt, patrunjelul si ardeiul rosu tocat. Scurgeți apa din cartofi și puneți-i in bol, alaturi de celelalte ingrediente. Amesteca totul bine.
Încinge bine tigaia si adauga ulei pentru prajit. Cu o lingură, întindeți aluatul, formați clatite mici.
Se prajesc la foc mic sub capac până devin aurii, pe ambele parti. Poftă bună!