In sfarsit am pregatit o reteta de negresa cu care sa impac pe toata lumea. Este un desert deosebit, moale, fraged si foarte gustos care se prepara foarte rapid si simplu. Nu trebuie sa ai o foarte mare experienta in bucatarie pentru a o putea pregati ci trebuie doar sa respecti pasii enumerati mai jos, in modul de preparare.
Recomand sa o incercati cel putin odata si veti vedea ca va deveni desertul preferat al familiei voastre.
Ingrediente pentru negresa:
- Ouă – 2 buc
- zahăr – 80 gr
- un praf de sare
- Smântână – 200 gr
- Făină – 180 gr
- Praf de copt – 10 gr
- Cacao – 2 linguri
- Ulei – 2 linguri
Compozitia de brânză:
- Brânză de vaci proaspata – 350 gr
- Ouă – 2 buc
- Extract de vanilie – 1 lingura
- zahăr – 50-100 gr
- Griș – 2 linguri
Cum se prepara negresa bicolora?
Sparge ouale intr-un castron adanc, adauga zahar, sare si amesteca cu un mixer timp de 2-3 minute. Se adauga smantana, se amesteca bine cu mixerul.
Se amestecă făina cu praful de copt si se cerne peste compozitia de ouă, se adaugă cacao (cernuta) și se amestecă cu o spatulă. Se toarnă ulei, se amestecă din nou pentru omogenizare.
Compozitia de branza – adăugați ouăle, extractul de vanilie în brânză, adăugați zahăr și amestecați cu un blender de mână. Adăugați gris și amestecați cu blenderul pana devine omogen.
Tapetați o tavă de 20 cm cu hârtie de copt și ungeți cu ulei. Se toarnă aluatul de cacao si puneți umplutura de brânză în centru.
Se coace la 180 de grade. 40-50 min. Poftă bună!