Prajitura delicioasa si foarte simpla facuta din cele mai simple ingrediente. Acest tort merita un loc pe masa voastra, mai ales atunci cand vreti sa va impresionati musafirii. FĂRĂ coacere!
Prajitura delicioasa si foarte frageda care se topeste in gura. Cremă foarte delicată, fina si aromata iar întreaga familie și prietenii tăi vor fi uimiți de acest tort de clătite.
Ingrediente necesare pentru clatite:
- 180 de grame de făină
- 35 g cacao neindulcita
- Un vârf de cuțit de sare
- 10 grame de zahăr
- 3 oua
- 260 ml lapte fierbinte
- 160 ml apa clocotita
- 60 gr de miere
- 25 ml ulei
Ingrediente necesare pentru crema:
- 250 gr crema de branza
- 45 gr zahar pudra
- 150 gr smantana grasa
- 250 gr smantana lichida cu 33% grasime
- 20 gr miere
Mod de preparare:
Amestecam bine ingredientele uscate, adaugam cele 3 oua, amestecam si adaugam treptat laptele fierbinte + apa clocotita. Aluatul obtinut se trece prin sita pentru a ne asigura ca nu au ramas cocoloase.
Se adauga 60 g de miere lichida, 25 ml de ulei, se amesteca totul si se lasa aluatul sa se odihneasca 20 de minute.
Ungeți tigaia cu foarte putin ulei și gătiți clatitele, pe ambele părți la foc mediu. Ar trebui să obțineți 14 clătite.
Crema de branza – toate ingredientele se mixeaza foarte bine pentru a obtine o crema fina si delicata. Crema se face la final, dupa ce clatitele sunt gata si sunt reci.
Unge fiecare clătită cu crema obtinuta. Îndoiți o clătitele precum in poze. Repetă după mine și vei reuși.
Ungeți clătitele cu crema rămasă. Aici trebuie să fii mai atent. Înfășurăm trei clătite la rând, ca mine. Acum montam fiecare clătită în acest fel. Acoperim cu folie alimentara, fixam tortul intr-o forma de tort (din inox) si dam la frigider pentru 8-10 ore ca prajitura sa fie moale si buna.
Se presara cu zahar pudra inainte de servire. Tortul de clatite a iesit minunat si delicios. Pofta buna, prieteni!