Prajitura cu branza cu fructe de padure (coacaze, in cazul meu) poate fi preparata rapid si fara prea multa bataie de cap! Mama mea mi-a arătat rețeta – am început să o gătesc la fel ca ea, rezultatul fiind unul extraordinar. Moale, pufoasa, delicioasa si pur si simplu se topeste in gura! Împărtășesc rețeta cu voi si chiar recomand sa o incercati.
Ingrediente necesare:
- Ouă – 1 bucată
- zahăr – 120 de grame
- un praf de sare
- Ulei – 90 ml
- Lapte – 115 ml
- Făină – 250 de gr
- Praf de copt – 2 lingurițe
Ingrediente pentru umplutura:
- Brânză de vaci – 350 de grame
- Ouă – 2 bucăți
- Zahăr – 100 de grame
- Lapte – 50 ml
- Zahăr vanilat – 10 grame
- Amidon – 1 lingură
- Fructe de pădure – 300 de grame (am folosit coacăze)
Mod de preparare:
Se sparge un ou într-un bol, se adaugă zahăr, sare și se amestecă cu telul dupa care se toarnă ulei, lapte și se amestecă din nou.
Se adauga toată făina (cernuta) deodată, praful de copt și se amestecă. Tapetam forma de copt (de 24 cm) cu hartie pergament si turnam aluatul.
Separat, puneti brânza într-un bol curat, adaugati ouăle, zaharul granulat, laptele, zahărul vanilat, amidonul și amestecați cu un blender. Se toarnă umplutura peste aluatul blatului.
Puneți fructe de pădure deasupra – eu am folosit coacaze rosii congelate dar puteti folosi orice fructe doriti.
Puneti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Poftă bună!