Prajitura frageda, aromata si suculenta. Gustul este pur și simplu incredibil, aroma mi-a înnebunit oaspeții și toată lumea a cerut rețeta! Prepararea prajiturii este rapida, ușoara și ieftina. Se poate face atât în zilele obișnuite, cât și la Sărbători pentru ca este incredibil de buna si poti impresiona musafirii.
Vom avea nevoie:
- Ouă – 4 bucăți
- zahăr – 170 de gr
- Ulei – 5 linguri
- Făină – 220 de grame
- Praf de copt – 1 linguriță
Umplutura de ciocolata
- Zahăr – 100 de grame
- Cacao – 2 linguri
- Unt – 50 de grame
- Apă fierbinte – 150 mililitri
- Nuci – pentru decor
Mod de preparare pas cu pas:
Adăugați ouăle într-un bol și bateți-le cu un mixer, în același timp turnați zahăr, trepatat si bateti pana devine o compozitie cremoasa. Se toarnă uleiul și se amestecă din nou cu un mixer.
Se amestecă făina cu praful de copt și se toarnă porții mici în amestecul de ouă, se amestecă cu o spatulă.
Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul. Se coace 25-30 de minute la o temperatura de 180 de grade.
Amestecati zahărul, cacao si untul într-o cratiță și turnați apă fierbinte. Gatiti la foc mediu pana cand zaharul si untul sunt complet dizolvate.
Lăsați prajitura finita să se răcească puțin și faceți găuri cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie dupa care turnați umplutura de ciocolată pe biscuiți.
Se presara deasupra nuci tocate. Poftă bună!