angela.
2 decembrie (sâmbătă), 2023
angela.

„Regina Prăjiturilor” cu brânză dulce și stafide: ușor de preparat și foarte bună

„Regina Prăjiturilor” cu brânză dulce și stafide: ușor de preparat și foarte bună

Am denumit aceasta prajitura – „regina prajiturilor” pentru ca pe cat de usor se prepara, pe atat de gustoasa este si recunosc faptul ca o pregatesc chiar prea des.

Este un desert sanatos si bun iar daca vreti sa scoateti complet zaharul, il puteti inlocui cu indulcitori sau sirop de agave iar astfel pot manca si copii fara sa aiba interdictie pentru ca are zahar in compozitie.

Ingrediente necesare:

  • Făină – 200 gr.
  • zahăr – 100 gr.
  • Unt – 100 gr.
  • Praf de copt – 10 gr

Pentru umplutura:

  • Brânză de vaci – 400 gr.
  • Ouă – 3 buc.
  • zahăr – 100 gr.
  • zahăr vanilat – 1-2 lingurițe.
  • Stafide – 100 gr.
  • Amidon – 1 lingura. (Opțional)

Pentru crema:

  • Smântână – 250 gr.
  • lapte condensat – 150 gr.
  • Ciocolata pentru decor

Mod de preparare pas cu pas:

Înmuiați 100 g de stafide in apa, pentru cateva ore sau peste noapte.

Cerneți făina într-un bol adânc, adăugați praful de copt, zahărul și amestecați.

Adăugați untul, rece de la frigider peste ingredientele uscate si transformați compozitia în firimituri – puteti sa o faceti cu mana (dar untul se va incalzi mai repede) sau cu accesoriile pentru aluat de la mixer. Obtineti ca un fel de pesmet – atunci este gata, pune-l deoparte.

Să pregătim stratul de brânză. Puneți brânza într-un bol separat, adăugați zahăr, ouăle, zahărul vanilat, amidonul de porumb, dacă doriți, amestecați cu o lingură, apoi bateți cu un blender.

Pentru prajitura, vom împărți pesmetul pregătit anterior, în 2 părți.

Tapetati forma cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei, întindeți o parte din firimituri, nivelați.

Se toarnă umplutura, se distribuie uniform stafidele. Turnăm a doua parte a blatului, le nivelăm.

Bagam prajitura in cuptorul preîncălzit, coaceți la 180 de grade timp de 40-50 de minute pana cand blatul va deveni rumen si auriu.

Intre timp sa pregatim crema pentru stratul superior.  Se amestecă smântâna cu laptele condensat, se scoate prajitura finita din cuptor și imediat, cât este încă fierbinte, se toarnă crema pregătită și se distribuie uniform.

Deasupra se toarna ciocolata topita si se face un model cu o scobitoare, ciocolata poate fi inlocuita cu sirop de fructe.

Se lasa sa se raceasca complet pentru ca prajitura sa se inmoaie bine si crema sa se intareasca. Poftă bună!

Alte informații utile:

Cornulete fragede cu mac
Prăjituri

Cornulețe fragede cu doar 4 ingrediente: cu umplutură de mac

Nuci de casa umplute cu lapte condensat
Prăjituri

Nuci de casă umplute cu lapte condensat: absolut minunate!

Prajitura cu branza si blat de ciocolata
Prăjituri

Prăjitură cremoasă cu brânză de vaci și blat pufos de ciocolată

Prajitura cu mere - o reteta veche
Prăjituri

Prăjitură cu mere – o rețetă veche de 30 de ani

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?
De post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Prajitura cu mere si nuci
Prăjituri

Prăjitură cu mere și nuci – preferata familiei mele!

Prajitura pufoasa cu mere
Prăjituri

Prăjitură cu mere, ireal de pufoasă și delicioasă: se amestecă toate ingredientele și se pune la cuptor

Prajitura cu mere si foi
Prăjituri

Prăjitură cu mere și griș – un desert delicios și ieftin

Pandispan pufos in doua culori
Prăjituri

Pandișpan bicolor, rapid și pufos – o rețetă ușoară și cu ingrediente la îndemână

gogosi-pufoase
Prăjituri

GOGOȘI PUFOASE cu UNT – Rețeta Copilăriei Mele. Vezi cum se face

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
suc-sfecla-rosie
Sănătate

SUCUL de SFECLĂ este un MEDICAMENT natural petnru ORGANISM. Vezi ce REZULTATE apar dacă bei 1 cană / zi

Consumul de suc de sfecla poate avea efecte...

Read more
clatite delicioase
Rețete

Clătite DELICIOASE – cu UNT și VANILIE. Nu te mai saturi de ele!

Clătitele sunt un deliciu universal să zic așa,...

Read more
Slanina marinata la borcan
Rețete

Slăninuță marinată la borcan – foarte fragedă și gustoasă

Un aperitiv parfumat și picant făcut din slaninuta...

Read more
Romancele si strainii in oglinda ipocriziei
Minte și Suflet

Romancele si strainii in oglinda ipocriziei

Poate vi se va parea cinica urmatoarea comparatie,...

Read more
Rulouri cu carne tocata
Rețete

Cele mai bune plăcinte cu carne: adăugați 2 linguri de smântână în aluat și iese foarte pufos

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de gustări...

Read more
Șprot marinat in sos de rosii
Rețete

Șprot marinat în sos de roșii – foarte fraged și delicios!

În zilele noastre este destul de dificil să...

Read more
Iaurt cremos de casa
Rețete

Iaurt de casă – consistent, cremos și foarte gustos

Probabil, mulți vor fi de acord că alimentele...

Read more
SIROP din MIERE cu MUGURI de BRAD – Un EXLIXIR pentru SĂNĂTATE.
Sănătate

SIROP din MIERE cu MUGURI de BRAD – Un EXLIXIR pentru SĂNĂTATE.

Mierea în combinație cu mugurii de brad creează...

Read more
Marinada de casa pentru peste
Rețete

Marinadă pentru pește: uite cum o fac eu – 2 dintre cele mai bune rețete de casă

În această rețetă, vreau să împărtășesc cu voi...

Read more
NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?
De post

NEGRESĂ cu NUCI și GEM – era Bucuria COPILĂRIEI! Iți mai amintești acel MIROS MINUNAT din Bucătărie?

Fără doar și poate negresa cu nuci este...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară