Am denumit aceasta prajitura – „regina prajiturilor” pentru ca pe cat de usor se prepara, pe atat de gustoasa este si recunosc faptul ca o pregatesc chiar prea des.
Este un desert sanatos si bun iar daca vreti sa scoateti complet zaharul, il puteti inlocui cu indulcitori sau sirop de agave iar astfel pot manca si copii fara sa aiba interdictie pentru ca are zahar in compozitie.
Ingrediente necesare:
- Făină – 200 gr.
- zahăr – 100 gr.
- Unt – 100 gr.
- Praf de copt – 10 gr
Pentru umplutura:
- Brânză de vaci – 400 gr.
- Ouă – 3 buc.
- zahăr – 100 gr.
- zahăr vanilat – 1-2 lingurițe.
- Stafide – 100 gr.
- Amidon – 1 lingura. (Opțional)
Pentru crema:
- Smântână – 250 gr.
- lapte condensat – 150 gr.
- Ciocolata pentru decor
Mod de preparare pas cu pas:
Înmuiați 100 g de stafide in apa, pentru cateva ore sau peste noapte.
Cerneți făina într-un bol adânc, adăugați praful de copt, zahărul și amestecați.
Adăugați untul, rece de la frigider peste ingredientele uscate si transformați compozitia în firimituri – puteti sa o faceti cu mana (dar untul se va incalzi mai repede) sau cu accesoriile pentru aluat de la mixer. Obtineti ca un fel de pesmet – atunci este gata, pune-l deoparte.
Să pregătim stratul de brânză. Puneți brânza într-un bol separat, adăugați zahăr, ouăle, zahărul vanilat, amidonul de porumb, dacă doriți, amestecați cu o lingură, apoi bateți cu un blender.
Pentru prajitura, vom împărți pesmetul pregătit anterior, în 2 părți.
Tapetati forma cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei, întindeți o parte din firimituri, nivelați.
Se toarnă umplutura, se distribuie uniform stafidele. Turnăm a doua parte a blatului, le nivelăm.
Bagam prajitura in cuptorul preîncălzit, coaceți la 180 de grade timp de 40-50 de minute pana cand blatul va deveni rumen si auriu.
Intre timp sa pregatim crema pentru stratul superior. Se amestecă smântâna cu laptele condensat, se scoate prajitura finita din cuptor și imediat, cât este încă fierbinte, se toarnă crema pregătită și se distribuie uniform.
Deasupra se toarna ciocolata topita si se face un model cu o scobitoare, ciocolata poate fi inlocuita cu sirop de fructe.
Se lasa sa se raceasca complet pentru ca prajitura sa se inmoaie bine si crema sa se intareasca. Poftă bună!