angela.
8 iunie (joi), 2023
angela.

„Regina Prăjiturilor” cu brânză dulce și stafide: ușor de preparat și foarte bună

„Regina Prăjiturilor” cu brânză dulce și stafide: ușor de preparat și foarte bună

Am denumit aceasta prajitura – „regina prajiturilor” pentru ca pe cat de usor se prepara, pe atat de gustoasa este si recunosc faptul ca o pregatesc chiar prea des.

Este un desert sanatos si bun iar daca vreti sa scoateti complet zaharul, il puteti inlocui cu indulcitori sau sirop de agave iar astfel pot manca si copii fara sa aiba interdictie pentru ca are zahar in compozitie.

Ingrediente necesare:

  • Făină – 200 gr.
  • zahăr – 100 gr.
  • Unt – 100 gr.
  • Praf de copt – 10 gr

Pentru umplutura:

  • Brânză de vaci – 400 gr.
  • Ouă – 3 buc.
  • zahăr – 100 gr.
  • zahăr vanilat – 1-2 lingurițe.
  • Stafide – 100 gr.
  • Amidon – 1 lingura. (Opțional)

Pentru crema:

  • Smântână – 250 gr.
  • lapte condensat – 150 gr.
  • Ciocolata pentru decor

Mod de preparare pas cu pas:

Înmuiați 100 g de stafide in apa, pentru cateva ore sau peste noapte.

Cerneți făina într-un bol adânc, adăugați praful de copt, zahărul și amestecați.

Adăugați untul, rece de la frigider peste ingredientele uscate si transformați compozitia în firimituri – puteti sa o faceti cu mana (dar untul se va incalzi mai repede) sau cu accesoriile pentru aluat de la mixer. Obtineti ca un fel de pesmet – atunci este gata, pune-l deoparte.

Să pregătim stratul de brânză. Puneți brânza într-un bol separat, adăugați zahăr, ouăle, zahărul vanilat, amidonul de porumb, dacă doriți, amestecați cu o lingură, apoi bateți cu un blender.

Pentru prajitura, vom împărți pesmetul pregătit anterior, în 2 părți.

Tapetati forma cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei, întindeți o parte din firimituri, nivelați.

Se toarnă umplutura, se distribuie uniform stafidele. Turnăm a doua parte a blatului, le nivelăm.

Bagam prajitura in cuptorul preîncălzit, coaceți la 180 de grade timp de 40-50 de minute pana cand blatul va deveni rumen si auriu.

Intre timp sa pregatim crema pentru stratul superior.  Se amestecă smântâna cu laptele condensat, se scoate prajitura finita din cuptor și imediat, cât este încă fierbinte, se toarnă crema pregătită și se distribuie uniform.

Deasupra se toarna ciocolata topita si se face un model cu o scobitoare, ciocolata poate fi inlocuita cu sirop de fructe.

Se lasa sa se raceasca complet pentru ca prajitura sa se inmoaie bine si crema sa se intareasca. Poftă bună!

Alte informații utile:

Prăjitură rapidă cu brânză și fructe: rețeta mamei mele
Prăjituri

Prăjitură rapidă cu brânză și fructe: rețeta mamei mele

Prăjitura Siropoasă – cea mai bună și mai moale prăjitură pe care ai mâncat-o vreodată
Prăjituri

Prăjitura Siropoasă – cea mai bună și mai moale prăjitură pe care ai mâncat-o vreodată

Tort PRINȚUL NEGRU – făcut din CLĂTITE și CREMĂ delicioasă. Îl fac mereu și se termină INSTANT
Prăjituri

Tort PRINȚUL NEGRU – făcut din CLĂTITE și CREMĂ delicioasă. Îl fac mereu și se termină INSTANT

Negresă bicoloră cu brânză de vaci: un desert pufos, delicat și delicios
Prăjituri

Negresă bicoloră cu brânză de vaci: un desert pufos, delicat și delicios

  • Toate Rețetele
  • Rețete de post
  • Prăjituri și deserturi
  • Supe și Ciorbe
  • Sfaturi Practice
  • Bucătăria mea
  • Casă și grădină
  • Remedii Naturiste
No Result
View All Result
Reguli de baza in amenajarea sufrageriei
Casă și grădină

Reguli de baza in amenajarea sufrageriei

Fie ca locuiesti intr-un apartament cozy, in centrul...

Read more
Pune o picătură din această substanță la fiecare plantă și vor fi verzi tot timpul
Casă și grădină

Pune o picătură din această substanță la fiecare plantă și vor fi verzi tot timpul

Este suficient să puneți un strop din acest...

Read more
Mini-pizza pufoasă și delicioasă: cu siguranță vei renunța la cea din comerț
Rețete

Mini-pizza pufoasă și delicioasă: cu siguranță vei renunța la cea din comerț

Rețeta de pizza este simplă și convenabilă. Fac...

Read more
  • Prima pagină
  • Despre
  • Contact

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară

No Result
View All Result
  • Contact
  • Despre

© 2023 Sfaturile Bunicii Angela - Rețete Culinare De La Țară