Caldura aceasta pare din ce in ce mai insuportabila si este greu de crezut ca vei rezista daca nu vei lua niste masuri, mai ales ca meteorologii ne anunta ca temperaturile vor creste pe zi ce trece.
– Deschide ferestrele si foloseste jaluzele. Este indicat chiar sa folosesti ventilatorul in locul aerului conditionat.
– Lasa aerul conditionat pornit noaptea sau cand nu esti acasa, pentru a-ti pastra o temperatura constanta in casa.
– Instaleaza-ti draperii sau jaluzele de culoare alba care sa faca caldura sa plece din casa.
– Un alt lucru pe care poti sa il faci este sa renunti la gatit cel putin pentru aceasta perioada caniculara. Daca nu poti renunta definitiv, atunci este mai bine sa te trezesti mai de dimineata, sa profiti de acea racoare.
– Atunci cand soarele arde puternic pe cer, nu lasa geamurile deschise. Geamurile trebuie sa fie deschise doar atunci cand aerul de afara incepe sa se mai racoroasca si sa adie putin vantul.
Racoare cu mai putin aer conditionat
Acum ca vara se anunta de-a dreptul incendiara trebuie sa cautam cat mai multe metode de a ne racori. Si ar fi indicat sa incercam sa facem asta folosind din ce in ce mai putin aerul conditionat. De ce? Pentru ca se stie ca aerul conditionat poate crea afectiuni grave, in special persoanelor sensibile.
Mai mult decat atat, trebuie sa luam in considerare faptul ca traversam o perioada de criza economica si un aparat de aer conditionat nu consuma deloc putin.
1. Pozitioneaza ventilatoare in casa. Asta daca nu cumva le folosesti deja.
2. Fa un dus rece in timpul zilei. Costul apei pe care o vei folosi este foarte mic in comparatie cu consumul aerului conditionat. Un dus revigorant poate sa te ajute sa iti pastrezi racoarea cateva ore bune dupa.
3. Daca adori sa dormi pe o perna rece sau daca dormi mai bine atunci cand nu transpiri, exista un numar mare de produse noi pe piata pentru a rezolva aceste probleme. De exemplu, o solutie ar fi achizitionarea unei perne umplute cu apa. Sunt de asemenea recomandabile persoanele care sufera de dureri de gat.
4. Acopera-ti ferestrele cu jaluzele sau draperii pentru a evita patrunderea razelor puternice ale soarelui.
5. Inlocuieste becurile normale cu becuri compacte fluorescente. De ce? Pentru ca lumina incandescenta da 10% lumina, si produce 90% caldura, in timp ce becurile compacte produc 90% lumina si doar 10% caldura.