Rețeta de pizza este simplă și convenabilă. Fac mini-pizza ca la pizzerie, dar iese mult mai gustoasa si mai sanatoasa. Toată lumea va aprecia acest produs de patiserie de casă.
Excelent aluat de pizza cu drojdie, moale și nelipicios si ajustând cantitatea de zahăr, puteți face nu numai pizza delicioasă din acest aluat, ci și prăjituri, plăcinte și chifle minunate. Reteta de pizza la cuptor cu fotografii pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
- apă caldă – 200 ml
- Lapte cald – 100 ml
- Zahar – 1 lingura
- Drojdie uscată – 2 lingurițe
- Unt topit – 50 gr (puteti inlocui cu ulei)
- Sare – 1 linguriță
- Făină – 480 gr
Pentru umplutura:
- Ketchup – 100 gr
- Cârnați sau șuncă – 200-250 gr
- Castraveți murați – 2 buc.
- Cascaval sau mozarella – 300 gr
Mod de preparare:
Vă sugerez să faceți pizza după această rețetă chiar acum deoarece rețeta este foarte simplă și detaliată.
Pregătiți aluatul. Într-un castron, amestecați 200 ml de apă caldă, 100 ml de lapte cald, 1 lingură de zahar si 2 lingurite de drojdie uscata. Se amestecă și se lasă 5 minute până când incepe sa se umfle.
Adăugați 1 linguriță de sare și 50 gr. unt topit si se amesteca.
Se adauga treptat faina cernuta. Este posibil să aveți nevoie de puțin mai puțin sau de mai mult decât în rețetă (in functie de faina pe care o folositi). Frământați mai întâi aluatul cu o lingură.
Strângeți aluatul cu mâinile și frământați pe masă timp de 5-6 minute.
Pentru a vă fi mai ușor să frământați aluatul, ungeți ușor masa (suprafata de lucru) și mâinile cu ulei.
Aluatul este foarte moale și nu se lipește de mâini. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei și acoperiți cu folie alimentară. Puneți la loc cald timp de 1 oră.
După ce a crescut, aluatul trebuie frământat puțin și împărțit în 8 părți si formati cate o bila din fiecare bucata de aluat. Se aseaza pe o farfurie presarata cu faina, se acopera cu un prosop si se lasa 20 de minute la crescut.
Aplatizati fiecare bila cu mâinile și faceți părți laterale. Formați blatul de mini-pizza direct pe foaia de copt pe care veți coace pizza.
Puneti ketchup sau sos de rosii pe blat si de asemenea, unge părțile laterale cu ketchup, astfel încât să nu fie albicioase dupa ce se coc.
Inainte de a pune umplutura se pune cascaval ras pentru ca umplutura sa nu cada din pizza.
Apoi puneti cârnații tăiați cubulețe și castraveții murați. Acoperiți cu mult cascaval si coaceți pizza la cuptor timp de 20 de minute la 180°-190°.
Pizza foarte gustoasa este gata. Aluatul este moale și fraged! Pofta buna!