Un astfel de ardei copt nu poate fi comparat cu nimic! Este foarte aromat, apetisant și gustos si încerc să pregătesc cât mai mult pentru iarna deoarece se consuma foarte repede.
Conservele pot fi pastrate atat la temperatura camerei, in dulap, cat si in camara. Eu desfac cate un borcan ori de cate ori am musafiri si vreau sa pregatesc o salata delicioasa de ardei copti.
Ingrediente pentru 1 borcan de 1 litru:
- Ardei kapia sau ardei gras – 6-8 buc
- Usturoi – 2 catei
- sare – 10 g
- zahăr – 20 g
- piper negru macinat
- oțet 9% – 8 lingurițe
Preparare:
Ardeiul intreg se pune la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
După ce i-ati copt, puneți ardeii într-o cratiță, acoperiți cu un capac și lăsați 30 de minute să abureasca pentru a se desprinde mult mai usor coaja.
Dupa o jumatate de ora, curatati de coaja toti ardeii.
După curățare, va fi mult suc în cratita dar nu-l aruncati, va fi nevoie de el puțin mai târziu.
Pune catei de usturoi si boabe de piper negru in fiecare borcan. Apoi pune ardeiul complet, cu tot cu seminte.
Turnați sare, zahăr și otet.
Umple borcanele până sus cu zeama de la ardei și, cu ajutorul unei frigărui, eliberează tot excesul de aer.
Dacă nu este suficient suc, puteți adăuga apă fierbinte. Borcanele trebuie să fie umplute până la sus.
Acoperiți cu capace, puneți un prosop pe fundul oalei, puneți borcanele, umpleți cu apa pana aproape de capacele borcanelor și sterilizați din momentul fierberii timp de 15 minute.
După aceea, răsucim bine capacele, intoarcem borcanele cu capacele in jos, învelim într-o patura și lăsăm să se răcească complet.
După răcire, depozitați într-un loc întunecat, ferit de lumina soarelui. Pofta buna!