Acesta este cel mai delicios cheesecake pe care l-am făcut vreodată. Prajitura va fi incredibil de parfumată, frumoasă și, cel mai important, fragedă și foarte gustoasa.
Chiar recomand sa o preparati si voi pentru ca este un desert usor, nu contine foarte mult zahar (chiar mai puteti reduce din cantitate) si o puteti face folosind fructele preferate. Eu am folosit visine pentru ca asta am avut la indemana insa voi puteti folosi orice fel de fructe, proaspete sau congelate.
Ingrediente pentru blat:
- oua – 3 buc
- zahar – 100 gr
- unt – 50 gr
- făină +/- 220 grame
- praf de copt – 1 plic
- vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru compozitia de branza:
- brânză de vaci – 380 grame
- smantana 20% – 180 grame
- zahăr – 150 g (sau după gust)
- ou – 1 buc
- gris – 3-4 linguri
- zahăr vanilat după gust
- visine sau alte fructe preferate
Preparare:
Așadar, într-un castron adânc, amestecați ouăle cu zahărul și un praf de sare. Bateți cu un mixer aproximativ 4 minute până devine o compozitie pufoasă.
Apoi adăugați untul moale și amestecați cu un mixer timp de 30 de secunde.
Cerne treptat faina si adauga praful de copt, amestecand totul cu telul, prin miscari usoare pentru a nu se lasa spuma de ou.
Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă si sa fie suficient de moale incat sa-l puteti pune in tava.
Puneti aluatul in tava tapetata cu hârtie de copt – am folosit o forma de 23×4 cm iar pentru orice eventualitate, am uns hârtia cu unt.
Pentru compozitia de branza – amestecam smantana cu branza, cu cat aceste produse sunt mai grase, cu atat mai bine. Am branza cu 5% grasime și smantana cu 20% grasime la care mai adaug un ou.
Pentru omogenizare, bate totul cu un blender (asta este important!).
Abia apoi adauga zahar, vanilie si griș. Se amestecă compozitia de branza cu o lingură sau o spatulă de silicon.
Puneți umplutura peste aluat și distribuiți-o cu grijă. Adăugați orice fructe de pădure sau visine, precum am folosit eu. Apropo, chiar și fără fructe de pădure, prăjitura va fi foarte gustoasă, dar fructele vor oferi prajiturii un gust usor acrisor.
Puneti prajitura in cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru 40 de minute.
Umplutura nu trebuie să fie lichidă, ci suficient de consistenta si densa.
Lăsați prajitura să se răcească. Se presară cu zahăr pudră si se poate servi. Pofta buna!